Παρασκευή 27 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΑΘΗΝΑ 2004
ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
Ελπίδες για μετάλλιο στον ακοντισμό

Το κορυφαίο σκαλί του βάθρου θα προσπαθήσει να κατακτήσει η Ολυμπιονίκης στον ακοντισμό Μ. Μανιάνι. Στον τελικό συμμετέχει και η Σ. Λίκα

Sportidea

Το κορυφαίο σκαλί του βάθρου θα προσπαθήσει να κατακτήσει η Ολυμπιονίκης στον ακοντισμό Μ. Μανιάνι. Στον τελικό συμμετέχει και η Σ. Λίκα
Δύο τελικούς με ελληνική συμμετοχή περιλαμβάνει η σημερινή μέρα στο στίβο, όπου αναμένεται να μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον του κοινού. Παράλληλα, υπάρχει και η «μάχη» της Εθνικής μας ομάδας των ανδρών στο πόλο, όπου θα προσπαθήσει να περάσει στον τελικό του αθλήματος.

Συγκεκριμένα, σήμερα υπάρχουν πολλές πιθανότητες για την κατάκτηση ενός ακόμα μεταλλίου, αυτή τη φορά στον ακοντισμό των γυναικών (20:55). Η Μιρέλα Μανιάνι και η Σάβα Λίκα θα προσπαθήσουν να ανέβουν στο βάθρο, αφού κατάφεραν να περάσουν στον τελικό του αθλήματος. Η αργυρή Ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ και με πολλές άλλες διακρίσεις, Μιρέλα Μανιάνι, «έσπασε καρδιές» μέχρι να δει το ακόντιο να προσγειώνεται μόλις τέσσερα εκατοστά πάνω από το όριο των 61 μέτρων που οδηγούσε στο σημερινό τελικό. Από την άλλη, η 34χρονη Σάβα Λίκα, κατάφερε να περάσει το όριο πιο γρήγορα από την Ολυμπιονίκη μας, με βολή στα 62.22 μέτρα και έτσι το όραμα για την κατάκτηση ενός μεταλλίου είναι ακόμα ορατό.

Ο πρώτος τελικός της ημέρας γίνεται στις 7 το πρωί. Τρεις Ελληνες θα δώσουν το δικό τους αγώνα προκειμένου να κατακτήσουν την καλύτερη δυνατή θέση στο επίπονο αγώνισμα των 50 χιλιομέτρων βάδην. Οι Σπύρος Καστάνης και Θόδωρος Σταματόπουλος συμμετέχουν για δεύτερη φορά σε Ολυμπιάδα - η πρώτη ήταν στο Σίδνεϊ - και ο Γιώργος Αργυρόπουλος κάνει την παρθενική του εμφάνιση σε Ολυμπιάδα.

Στα χνάρια των κοριτσιών θα αγωνιστούν για τον τελικό οι άνδρες του πόλο

Sportidea

Στα χνάρια των κοριτσιών θα αγωνιστούν για τον τελικό οι άνδρες του πόλο
Ελληνική συμμετοχή υπάρχει και στις σκυταλοδρομίες 4Χ400 μέτρων ανδρών και γυναικών. Αναλυτικότερα, στις 20:40, στη δεύτερη προκριματική σειρά, η ελληνική ομάδα των γυναικών, θα δοκιμάσει την τύχη της απέναντι στις ΗΠΑ, Γερμανία, Μεξικό, Βραζιλία, Σενεγάλη, Ινδία και Ουκρανία. Από την άλλη, οι άνδρες (21:00) έχουν να αντιμετωπίσουν, εκτός από τα χρονόμετρα, τις ομάδες των Μπουτσουάνα, Γερμανίας, Τζαμάικας, Γαλλίας, Ιαπωνίας, Μεγάλης Βρετανίας και Αυστραλίας.

ΠΟΛΟ: Την πορεία της Εθνικής γυναικών θέλει να αντιγράψει, χωρίς βέβαια την ήττα στον τελικό, η αντίστοιχη των ανδρών. Σήμερα, στις 21:00 αντιμετωπίζει τη Σερβία - Μαυροβούνιο στον ημιτελικό και επιζητά τη νίκη που θα την οδηγήσει στον τελικό του αθλήματος. Οι παίκτες του Σάντρο Καμπάνια πέρασαν στον ημιτελικό επικρατώντας της Ιταλίας με 6-4 ενώ οι αντίπαλοί τους, αφού έκαναν τα εύκολα δύσκολα, νίκησαν την Ισπανία με 7-5. Μεγάλος απών από το σημερινό παιχνίδι θα είναι ο Αντώνης Βλοντάκης που έσπασε ξανά το χέρι του, σε άλλο σημείο και ήδη οδηγήθηκε στο χειρουργείο. Αξίζει να θυμίσουμε ότι ο φουνταριστός της Εθνικής μας, είχε υποστεί κάταγμα σε φιλικό τουρνουά λίγες μέρες πριν ξεκινήσει το Ολυμπιακό τουρνουά και είχε καταφέρει να αποθεραπευτεί και να συμμετάσχει στους Αγώνες.

ΙΠΠΑΣΙΑ: Ο Αντώνης Πετρής, δοκιμάζεται σήμερα στον τελικό υπερπήδησης εμποδίων (16:00). Ο Ελληνας ιππέας κατάφερε να γράψει ιστορία με την πρόκρισή του καθώς είναι ο πρώτος που θα αγωνιστεί σε τελικό. Η προηγούμενη «χρυσή» σελίδα στην ιστορία της ελληνικής ιππασίας ήταν η συμμετοχή της Χάιντι Αντικατζίδη στο Σίδνεϊ όπου είχε φτάσει μια ανάσα από τα μετάλλια στο ιππικό τρίαθλο, κατακτώντας τελικά την 6η θέση.

ΜΠΑΣΚΕΤ: Την 7η θέση στο Ολυμπιακό Τουρνουά διεκδικούν σήμερα (09:00) οι ελληνίδες παίκτριες της Εθνικής. Μετά την ήττα από τις ΗΠΑ με 102 - 72, βρίσκονται στους αγώνες κατάταξης θέσεων 7 - 8 με αντίπαλο τη Νέα Ζηλανδία.

ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ: Το όνειρο της πρόκρισης στον τελικό θέλουν να κάνουν σήμερα πραγματικότητα οι Σωτήρης Τράκας και Γιάννης Γαβριηλίδης (13:30). Οι αθλητές της Κατάδυσης στην πλατφόρμα 10 μέτρων ελπίζουν να καταφέρουν να συνδυάσουν την πρώτη τους εμφάνιση σε Ολυμπιακούς Αγώνες με πρόκριση στον τελικό του αθλήματος.

ΜΟΝΤΕΡΝΟ ΠΕΝΤΑΘΛΟ: Η Καταλίν Μπεάτ Πάρτιτς, ρίχνεται στη «μάχη» του Μοντέρνου Πεντάθλου. Η πρώτη της συμμετοχή είναι στις 10:00 όπου θα αγωνιστεί στη σκοποβολή, ακολουθεί η εμφάνισή της με τη μεικτή ομάδα στα ζεύγη ξίφους (11:00) και ολοκληρώνει τους αγώνες της στις 14:25 με την κολύμβηση.

ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ: Συνεχίζουν σήμερα τις προσπάθειές τους η Ελένη Ανδριόλα και Θεοδώρα Παλλίδου (19:30). Στόχος είναι να παραμείνουν στις θέσεις που κατέχουν - 7η η Ανδριόλα και 10η η Παλλίδου - και αν τα καταφέρουν να κάνουν κάτι περισσότερο.

ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ: Την πρώτη της εμφάνιση κάνει σήμερα στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, η Αρετή Αθανασοπούλου. Η περσινή Παγκόσμια Πρωταθλήτρια και 7η στους περασμένους Ολυμπιακούς Αγώνες, θέλει να κάνει μία καλύτερη πορεία από αυτή του Μιχάλη Μουρούτσου και πρωταγωνιστήσει στους αγώνες. Η πρώτη «μάχη» είναι με τη Νοτσαρίν Σουκχονγκούμνοεν από την Ταϊλάνδη (09:35).

ΠΑΛΗ: Δύο αγώνες για τον τρίτο προκριματικό όμιλο θα δώσει σήμερα ο Λάζαρος Λοϊζίδης στα 84 κιλά της Ελευθέρας πάλης. Στις 09:50 αντιμετωπίζει τον Γεωργιανό Ρεβάζ Μιντορασβίλι και το απόγευμα τον Γάλλο Βίνσεντ Ακα (17:55) με στόχο τις ισάριθμες νίκες για να περάσει στην επόμενη φάση.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ: Στις 11:30 ξεκινάει ο αγώνας κατάταξης των θέσεων 5 - 8 με την Εθνική μας ομάδα των ανδρών να «κοντράρεται» με την Κορέα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ξεχώρισε ο Γρηγοριάδης (2006-01-08 00:00:00.0)
Το σημερινό πρόγραμμα (2004-08-26 00:00:00.0)
Μάχες για θέση σε τελικούς (2004-08-25 00:00:00.0)
Μετέωρο... βήμα (2000-12-31 00:00:00.0)
Πιάσαμε... 13άρι (2000-10-08 00:00:00.0)
Ρεκόρ από Κορκίζογλου, Τσιλιγκίρη (2000-07-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ