Πέμπτη 27 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στη ... μάχη των ενστάσεων το «βαρύ πυροβολικό»

Σ. Κούβελας και Γ. Καψής κατέθεσαν ενστάσεις στο Εκλογοδικείο

Στη... μάχη των ενστάσεων μπήκε και το «βαρύ πυροβολικό», καθώς κατέθεσαν ενστάσεις στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (Εκλογοδικείο) ηχηρά ονόματα της πολιτικής, όπως οι πρώην υπουργοί Σ. Κούβελας και Γ. Καψής. Εκτός από τους δύο πρώην υπουργούς, χτες κατέθεσαν ενστάσεις οι υποψήφιοι πρώτοι αναπληρωματικοί βουλευτές Αχμέτ Μεχμέτ (ΠΑΣΟΚ - νομός Ροδόπης), Θ. Πασσαλίδης (ΝΔ - νομός Κιλκίς) και Μ. Λουκάκης (ΠΑΣΟΚ - νομός Ρεθύμνης).

Στην προσφυγή που κατέθεσε ο Σωτήρης Κούβελας, πρώην υπουργός - «συνταξιούχος πολιτικός μηχανικός» δηλώνει στην αίτησή του - θέτει ζήτημα εκλογικού κωλύματος του βουλευτή της ΝΔ Κ. Γκιουλέκα (άρθρο 56 του Συντάγματος). Ο Σ. Κούβελας υποστηρίζει ότι ο Κ. Γκιουλέκας εργαζόταν σε δημοτική επιχείρηση (ΔΕΠΘΕ) και δεν παραιτήθηκε εγκαίρως από την υπηρεσία του.

Ο πρώτος αναπληρωματικός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Β' Πειραιά Γ. Καψής ζητάει την ακύρωση του ομοϊδεάτη βουλευτή της ίδιας περιφέρειας Δ. Λιντζέρη, με το σκεπτικό ότι ο τελευταίος εργαζόταν σε υποκατάστημα του ΙΚΑ στη Νίκαια.

Ο Αχμέτ Μεχμέτ, πρώτος αναπληρωματικός βουλευτής στο νομό Ροδόπης, στρέφεται κατά της επίσης βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Χ. Μανωλιά, ζητώντας την ακύρωση της εκλογής της, επειδή ως φιλόλογος ήταν μόνιμη υπάλληλος του υπουργείου Πολιτισμού και δεν υπέβαλε, ως όφειλε, έγκαιρα την παραίτησή της.

Ο Θ. Πασσαλίδης, πρώτος αναπληρωματικός της ΝΔ στο νομό Κιλκίς, ζητάει την ακύρωση της εκλογής του βουλευτής Κ. Κιλτίδη, θέτοντας κώλυμα εκλογιμότητας, επειδή ήταν γιατρός του ΕΣΥ.

Τέλος, ο Μ. Λουκάκης, πρώτος αναπληρωματικός του ΠΑΣΟΚ στο νομό Ρεθύμνης, ζητάει την ακύρωση της εκλογής του βουλευτή Γ. Σμπώκου, επικαλούμενος το γεγονός ότι ο τελευταίος υπηρέτησε την τριετία 1997-2000 στη Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

Υπενθυμίζεται ότι η ένσταση κατά των εκλογικών αποτελεσμάτων μπορεί να υποβληθεί το αργότερο 15 ημέρες από την επικύρωσή τους κατά περιφέρεια από τα αρμόδια Πρωτοδικεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ