Κυριακή 19 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 9/10/2004
ΠΑΣΟΚ
Αντιπολίτευση «μαϊμού»

«Σκληρή αντιπολίτευση» και «αυστηρή κριτική», δηλώνει ο Γ. Παπανδρέου ότι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ, στην κυβέρνηση και το έργο της, επιχειρώντας με κάθε τρόπο να συγκαλύψει την πλήρη συμφωνία του κόμματός του με την αντιλαϊκή πολιτική, που εφαρμόζει η ΝΔ, ως συνέχεια της δικής τους πολιτικής, όταν ήταν κυβέρνηση.

Ο Γ. Παπανδρέου και σύσσωμο το ΠΑΣΟΚ, τις επόμενες ώρες και μέρες μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, προσπάθησαν εναγωνίως να αναδείξουν αντιπολιτευτικό λόγο. Οι δηλώσεις του προέδρου και των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, αλλά και οι επίσημες ανακοινώσεις του κόμματος ήταν γεμάτες από ανούσιους χαρακτηρισμούς για τον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του, αφού οι εξαγγελίες του Κ. Καραμανλή στη ΔΕΘ, κάλυψαν πλήρως τις απαιτήσεις και τις επιδιώξεις του μεγάλου κεφαλαίου, στην υπεράσπιση των οποίων έχει τάξει και την πολιτική του ΠΑΣΟΚ.

Χτες και την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, ο Γ. Παπανδρέου, από το «Βελίδειο» συνεδριακό κέντρο, αναμενόταν να εξαπολύσει νέα... σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, με το να την κατηγορεί για «ασυνεννοησία», «αναξιοπιστία», δηλώνοντας ότι η «χώρα βαδίζει χωρίς πυξίδα» και παρουσιάζει «εικόνα ακυβερνησίας».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, όλη την προηγούμενη βδομάδα, αλλά και στο πρόσφατο παρελθόν δεν έπαψε να επιτίθεται στην κυβέρνηση για τους «αδέξιους χειρισμούς» στην οικονομία, η οποία, όπως υποστηρίζει, «δεν αξιοποιεί το έργο και τις προοπτικές που άφησε ως παρακαταθήκη το ΠΑΣΟΚ». Στην προσπάθειά του να αποπροσανατολίσει τα λαϊκά στρώματα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στήνει «καυγάδες» με την κυβέρνηση γύρω από την πορεία των «δεικτών της οικονομίας», που όπως αναφέρει ήταν σε καλύτερη κατάσταση επί των ημερών του ΠΑΣΟΚ - δείκτες βέβαια που καθορίζουν την ανάπτυξη του κεφαλαίου στην Ελλάδα - βάζοντας σε δεύτερη μοίρα την ανέχεια, που μαστίζει τα λαϊκά νοικοκυριά, αφού η αιτία που την προκαλεί είναι η συνέχιση της εφαρμογή της νεοφιλελεύθερης πολιτικής των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ από τη σημερινή κυβέρνηση.

Η συναίνεση που παρέχει στη ΝΔ, σε μια κοινή πορεία ενίσχυσης του κεφαλαίου και εφαρμογής σκληρής λιτότητας για τα λαϊκά στρώματα, είναι σαφής, ενώ επιχειρεί την εξαπάτηση των εργαζόμενων, των συνταξιούχων και των αγροτών, το ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιώντας... δοκιμασμένες μεθόδους του παρελθόντος. Τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι η προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ, να εμφανιστεί σαν το κόμμα που υπερασπίζεται το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, καλώντας όμως στην ουσία τους εργαζόμενους να... στηρίξουν τους δικούς του αντιασφαλιστικούς νόμους!


Π. Θ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ