Τρίτη 28 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... και η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Στη θέση των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) η σημερινή ηγεσία του υπουργείου Υγείας φαίνεται να προκρίνει την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΚΕ) απ' τις επιχειρήσεις.

Και τι είναι η ΕΤΕ; «Οι περισσότεροι ορισμοί της ΕΤΕ την περιγράφουν ως μια έννοια, σύμφωνα με την οποία εταιρίες εντάσσουν σε εθελοντική βάση, στις επιχειρηματικές δραστηριότητες και συναλλαγές τους με τους άμεσα και έμμεσα εμπλεκόμενους (stakeholders), κοινωνικές και περιβαλλοντικές οργανώσεις», όπως έγραψαν οι «Σύμβουλοι Επιχειρήσεων» (ένθετο της «Ημερησίας») στο τεύχος του Απρίλη 2004.

Για παράδειγμα: Μια επιχείρηση αντί να κάνει διαφημιστικές καταχωρήσεις, θα προσφέρει πορτοκαλάδες ή μπλουζάκια σε κάποιον καταυλισμό Τσιγγάνων και θα εκθειάζεται η ευαισθησία της επιχείρησης με πολλά μπράβο: Δηλαδή και πάλι διαφήμιση, αλλά περισσότερο «έξυπνη», πιο ραφιναρισμένη και, πάνω απ' όλα, με... κοινωνική ευαισθησία!

΄Η, άλλο παράδειγμα: Να επιδοτεί η κυβέρνηση μια επιχείρηση, ώστε η τελευταία να λειτουργεί παιδικούς σταθμούς για τα παιδιά των εργαζομένων σ' αυτήν. Δηλαδή και πάλι προνόμια για τους επιχειρηματίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ