Τρίτη 28 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στη ΓΓ Πολιτικής Προστασίας ο πρωθυπουργός

Τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι θα υπάρξει αναβάθμιση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής, ο οποίος επισκέφθηκε χτες την εν λόγω υπηρεσία και ενημερώθηκε για την ετοιμότητά της, ενόψει οιωνδήποτε έκτακτων καταστάσεων, από τον γγ της, Π. Φούρλα, τον υπουργό Εσωτερικών, Πρ. Παυλόπουλο, τον υφυπουργό Εσωτερικών, Αθ. Νάκο, και τον αρμόδιο γγ του υπουργείου, Αθ. Βεζυργιάννη.

Μετά το πέρας της ενημέρωσης ο γγ Πολιτικής Προστασίας, Π. Φούρλας, σημείωσε ότι είναι πρώτη φορά που πρωθυπουργός της χώρας επισκέπτεται την υπηρεσία ενώ αναφερόμενος στην προετοιμασία της ενόψει του χειμώνα ενημέρωσε πως στις 11 του Οκτώβρη θα πραγματοποιηθεί η πρώτη μεγάλη σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Δηλώσεις για το θέμα έκανε και ο υπουργός Πρ. Παυλόπουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε: «Μετά το νέο οργανισμό που δημιουργήθηκε αλλά και τις νέες συνθήκες στελέχωσης της υπηρεσίας, η Πολιτική Προστασία είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τις μεγάλες προκλήσεις για τις οποίες είναι προορισμένη, και κυρίως για να αντιμετωπίσει μεγάλα προβλήματα καθημερινότητας σε κρίσιμες ώρες. Φιλοδοξούμε να αποδείξουμε εφεξής ότι αυτή η κρίσιμη υπηρεσία είναι έτοιμη να υπηρετήσει τους στόχους για τους οποίους έχει εδώ και χρόνια ολόκληρα ετοιμαστεί, χωρίς όμως στο παρελθόν να αποδώσει τα αναμενόμενα. Το μέλλον θα είναι πολύ διαφορετικό αλλά αυτό θα το αποδείξει η πράξη».

Στο μεταξύ, το κύμα κακοκαιρίας που προκάλεσε περιορισμένες υλικές ζημιές στην Αχαΐα, στην Ημαθία και στα Γιάννενα υποχωρεί από χτες το πρωί, αν και η γενική εικόνα του καιρού, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, θα παραμείνει ίδια μέχρι την Πέμπτη. Για το λόγο αυτό, μετά από εντολή του πρωθυπουργού ο κρατικός μηχανισμός θα είναι σε αυξημένη ετοιμότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ