Τρίτη 28 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 9.10.2004
Να διεκδικήσουμε λύσεις με βάση τις ανάγκες μας

Περιοδεία του Δήμου Κουμπούρη, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, στη Διεύθυνση Μεταφορών και Υλικού της ΔΕΗ στον Ασπρόπυργο

Να σηκώσουν κεφάλι και να υψώσουν φωνή αντίστασης στην πολιτική της ανέχειας. Την ίδια πολιτική που παραδίδει και τη ΔΕΗ στο μεγάλο κεφάλαιο και χτυπάει τα δικαιώματα των εργαζομένων της Επιχείρησης, για να τους κάνουν πιο φτηνούς. Το παραπάνω κάλεσμα μαζί με αυτό του ΚΚΕ για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο το Κόμματος στις 9 του Οκτώβρη απηύθυνε ο Δήμος Κουμπούρης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στους εργαζόμενους της Διεύθυνσης Μεταφορών και Υλικού της ΔΕΗ στον Ασπρόπυργο.

Η αλλαγή της κυβέρνησης δεν έφερε και αλλαγή πολιτικής, τόνισε μεταξύ άλλων ο Δ. Κουμπούρης, καθώς η ΝΔ εφαρμόζει την ίδια με το ΠΑΣΟΚ. Και αυτή η πολιτική που ακολουθούν και τα δύο κόμματα έχει «μήτρα» τις επιδιώξεις του μεγάλου κεφαλαίου, το οποίο για να πετύχει την ανταγωνιστικότητα και να αυξήσει τα κέρδη, θέλει τους εργαζόμενους φτηνά εργαλεία με μικρά μεροκάματα, ανασφάλιστους, να πληρώνουν την υγεία - παιδεία κ.ά. Γι' αυτό δεν πρέπει να δείξει κανένας εργαζόμενος ανοχή σ' αυτή την πολιτική.

Σ' αυτή την πολιτική κάλεσε στη συνέχεια ο Δ. Κουμπούρης τους εργαζόμενους να αντισταθούν και να την αντιπαλέψουν και με τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο του ΚΚΕ να διεκδικήσουν λύσεις με βάση τις σύγχρονες ανάγκες τους. Και το διεκδικητικό πλαίσιο, σημείωσε, που καταθέτει το Κόμμα για κατώτερο μισθό 1.200 ευρώ, κατώτερη σύνταξη 960 ευρώ, δημόσια υγεία - παιδεία κ.ά., απαντάει στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και όχι του μεγάλου κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ