Τρίτη 28 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 9.10.2004
Εχουμε έναν παραπάνω λόγο να έρθουμε

Περιοδεία του βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Πατσιλινάκου, στα δικαστήρια Πειραιά

Η ακρίβεια, η εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Παιδείας, η περικοπή σε εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις, το χτύπημα των δημοκρατικών δικαιωμάτων, συνολικά η αντιλαϊκή πολιτική, που ακολουθεί και η κυβέρνηση της ΝΔ, δε θα μπορούσαν να αφήσουν αδιάφορους τους υπαλλήλους των δικαστηρίων Πειραιά, αλλά ούτε και τους εκπροσώπους της δικαστικής εξουσίας. Ετσι, τουλάχιστον, δήλωσαν οι ίδιοι στη διάρκεια της πρόσφατης περιοδείας του βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Πατσιλινάκου, μαζί με στελέχη της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά. Ο βουλευτής συνομίλησε με τους υπαλλήλους σε κάθε γραφείο του 7ώροφου κτιρίου, καθώς επίσης και με δικαστές και εισαγγελείς.

Τους επισήμανε τη σημασία που έχει η μαζικότητα του συλλαλητηρίου που διοργανώνει το ΚΚΕ στις 9 Οκτώβρη στο Πεδίον του Αρεως για την υπεράσπιση και τη διεύρυνση των εργατικών λαϊκών κατακτήσεων, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια πρωτοβουλία που έχει στόχο να δώσει νέα ώθηση τους εργατικούς λαϊκούς αγώνες. Δεν ήταν λίγοι οι υπάλληλοι και οι δικαστικοί, που παραδέχτηκαν ότι μπορεί να «μπαίνουν στο σπίτι δύο μισθοί, όμως και πάλι δε φτάνουν», ενώ αρκετοί ανέφεραν την ανησυχία τους για τον περιορισμό των δημοκρατικών ελευθεριών, επισημαίνοντας ότι «οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις είναι επιβεβλημένες».

Χαρακτηριστικό στιγμιότυπο της περιοδείας ήταν η συνάντηση του βουλευτή με τους συμβασιούχους υπαλλήλους των δικαστηρίων, γιατί συνέπεσε με το γεγονός ότι αυτήν ακριβώς την περίοδο λήγουν οι συμβάσεις τους. Πρόκειται για 12 νέα παιδιά, που προσλήφθηκαν μέσω του προγράμματος του ΟΑΕΔ «βοηθητική εργασία στο Δημόσιο». Αφού εργάστηκαν επί 10 μήνες, «σαν δύο άνθρωποι ο καθένας τους, όπως είπαν συνάδελφοί τους», τώρα πετιούνται ξανά στον Καιάδα της ανεργίας. Και όπως ειπώθηκε από τους ίδιους, «έχουμε έναν παραπάνω λόγο για να έρθουμε στο συλλαλητήριο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ