Τρίτη 28 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΠ. ΒΟΥΓΙΑΣ
Παραιτήθηκε για να ... προστατεύσει τον πολίτη

Παραιτήθηκε τελικά από τη θέση του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ ο Σπ. Βούγιας, μετά το θέμα που είχε δημιουργηθεί με την παράνομη μετεγγραφή της κόρης του.

Ο Σπ. Βούγιας στην παραίτηση, που έγινε αποδεκτή από τον Γ. Παπανδρέου, χρειάστηκε αρκετά 24ωρα για να φτάσει και αφού τις προηγούμενες μέρες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωνε ότι «δε συμψηφίζονται οι υποθέσεις του Σάββα Τσιτουρίδη και του Σπύρου Βούγια», παρέχοντας πλήρη πολιτική κάλυψη στο στέλεχος του κόμματός του κι επιχειρώντας να διαφοροποιήσει την «υπόθεση» του Σπ. Βούγια από αυτή του υπουργού.

Χτες, μάλιστα, ο Γ. Παπανδρέου εντελώς προκλητικά δήλωσε ότι το θέμα του Σπ. Βούγια «δε θα μπορούσε να γίνει άλλοθι για τον αποπροσανατολισμό του πολίτη ή για να παίξει η Νέα Δημοκρατία παιχνίδια σε βάρος του πολίτη»! Βέβαια, όταν η βουλευτής του κόμματός του Σ. Ράπτη έφερνε το θέμα των παράνομων μετεγγραφών στη Βουλή και έδινε το έναυσμα για την έναρξη της ψευτοαντιπαράθεσης των εκπροσώπων του δικομματισμού, τότε το ΠΑΣΟΚ ...διερρήγνυε τα ιμάτιά του για το «κράτος του ρουσφετιού». Ενα κράτος που το ΠΑΣΟΚ παρέλαβε, φρόντισε να διατηρήσει και παρέδωσε στη σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, που συνέχισε να το ...αξιοποιεί.

Ο Γ. Παπανδρέου στη δήλωσή του ανέφερε ότι «κατανοεί τους πολιτικούς και προσωπικούς λόγους τους οποίους επικαλείται ο Σπ. Βούγιας». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επίσης, ανέφερε ότι ο Σπ. Βούγιας θα αξιοποιηθεί σε άλλο ρόλο, που θα έχει «σχέση περισσότερο με το θέμα της Βορείου Ελλάδος» και το επιστημονικό του αντικείμενο.

Εξάλλου, όπως ανακοινώθηκε χτες, καθήκοντα εκπροσώπου Τύπου μέχρι να οριστεί αντικαταστάτης του Σπ. Βούγια θα εκτελεί ο γραμματέας του Τομέα Επικοινωνίας και διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης. Χτες μάλιστα κυκλοφόρησαν και τα πρώτα ονόματα διαδόχων του Σπ. Βούγια, μεταξύ αυτών του Αν. Λοβέρδου και του Κ. Καρτάλη.

Δεν ήθελα να δώσω ευκαιρία για αποπροσανατολισμό!

Ο Σπ. Βούγιας, που την προηγούμενη Πέμπτη αξιοποιούσε την υπόθεση του Σ. Τσιτουρίδη για να ασκήσει ...αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, χτες δήλωσε: «Δε θέλω να προσφέρω καμία ευκαιρία στη Νέα Δημοκρατία να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα μεγάλα προβλήματα, τα οποία είναι ανίκανη να επιλύσει»...

Ο ίδιος, επίσης, δήλωσε ότι από την πρώτη στιγμή που ανέκυψε το θέμα της μετεγγραφής της κόρης του ζήτησε από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ «να τον αποδεσμεύσει από τα καθήκοντα του εκπροσώπου Τύπου, ανεξάρτητα από το δίκαιο της υπόθεσης».

Οπως μάλιστα πρόσθεσε ο Σπ. Βούγιας, «η απάντηση του Γ. Παπανδρέου ήταν αρνητική», γιατί, όπως υποστήριξε, ο Γ. Παπανδρέου δε θέλησε «να πάρει αποφάσεις εν θερμώ, ενώ θεώρησε και άδικη την προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας να συμψηφίσει δύο ανόμοιες περιπτώσεις».

Ο Σπ. Βούγιας, μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι «διαψεύστηκαν όσοι μιλούσαν για παράνομες ενέργειες», ενώ κατηγόρησε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ότι «απηύθυνε ψευδείς κατηγορίες εναντίον του». Ο ίδιος αιτιολόγησε την απόφασή του να υποβάλει χτες την παραίτησή του, υποστηρίζοντας ότι θίχτηκε από «τον τρόπο με τον οποίο έγινε η δημόσια συζήτηση».

Την παραίτηση του Σπ. Βούγια αξιοποίησε για τα επικοινωνιακά παιχνίδια της κυβέρνησης και ο Θ. Ρουσόπουλος, ο οποίος δήλωσε: «Κάλλιο αργά παρά ποτέ». Πρόσθεσε ότι ο ίδιος είχε υποδείξει «την αναγκαιότητα παραίτησης» του Σπ. Βούγια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ