Παρασκευή 1 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Διυλίζουν τον κώνωπα...

Μας... κούφαναν και πάλι. Κάθε που ξεσκεπάζουν τα καζάνια της διαπλοκής, ξεχειλίζει η μπόχα. Είναι πολύ στριμωγμένα τα πράγματα, τόσο για τη ΝΔ όσο και για το ΠΑΣΟΚ, κι έτσι καταφεύγουν στη διύλιση του κώνωπα και στην κατάποση της καμήλου. Το δικομματικό διεφθαρμένο μόρφωμα ερίζει -(σκυλοκαυγαδίζει)- σαν τον κλέφτη που φωνάζει για να φοβηθεί ο νοικοκύρης - ελληνικός λαός - μη βγούνε και άλλα άπλυτα στη φόρα.

Αηδία κι αποστροφή προκαλούν όλες αυτές οι αποκαλύψεις και φέρνουν στο προσκήνιο την αποκρουστική εικόνα μιας βρώμικης καθεστωτικής εξουσίας, που χρησιμοποιεί σαν μπαλάκι του πινγκ-πονγκ τα παιδιά του κόσμου. Θύματα ενός φθηνού ψηφοθηρικού και τηλεοπτικού αποπροσανατολισμού.

Είναι τόσο βουτηγμένοι στο βούρκο, ώστε όταν ακούς λέξεις -όπως λόγοι ηθικής τάξεως - πνεύμα και ήθος, σεμνότητα και ταπεινότητα, να μπαίνουν στο καζάνι της πολιτικολογίας, γίνονται άνοστα βρασμένα κουκιά.

Δε λέει κανείς πως δεν ήταν και δεν είναι για την κοινωνία και για την κυβέρνηση, σοβαρό το ατόπημα της μετεγγραφής γόνων διάφορων ατσίδων και υψηλά ισταμένων, ιδίως όταν έχει προηγηθεί η κατραπακιά του «Σινούκ». Αλλά όλα τα πράγματα έχουν κάποιο όριο και κάποια αντοχή σοβαρότητας.

Μια σειρά άλυτα προβλήματα και γεγονότα εξαφανίζονται στον πάτο της επικαιρότητας. Μια ολόκληρη πόλη, η πανέμορφη Νάουσα, συγκλονίζεται από απεργίες και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Η καμερολογία και χαφιεδολογία, το κλείσιμο εργοστασίων, η ακρίβεια και η ανεργία και μια σειρά καινούρια αντιλαϊκά μέτρα, που προετοιμάζουν, κρούουν τον κώδωνα ενός θερμού φθινοπώρου και χειμώνα που μας περιμένει. Η 9η Οκτώβρη είναι κοντά και το συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που διοργανώνει το ΚΚΕ, θα θέσει τα προβλήματα επί τάπητος.

Τα μηνύματα που έρχονται από το μέτωπο της οικονομίας δεν είναι καλά. Προκαλούν δικαιολογημένη ανησυχία και επιδεινώνουν την κατάσταση. Τα επίθετα που προηγούνται της λέξης «λογιστική», όπως η «δημιουργική λογιστική» ή αλχημεία του ΠΑΣΟΚ που χρησιμοποιήθηκε για απόκρυψη στοιχείων και χρεών και η «καταστροφική λογιστική» ή αλχημεία από τη ΝΔ, που πλήττει την αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό, είναι το χρονικό μιας προαναγγελθείσας λιτότητας που έρχεται με «ήπια» χαρακτηριστικά.

Η κυβέρνηση της ΝΔ βρίσκεται σε δύσκολη θέση και αντιμέτωπη με το κλίμα προσδοκιών, που είχε καλλιεργήσει προεκλογικά στα λαϊκά στρώματα και, κυρίως, με τα εντεινόμενα συνεχώς κοινωνικά προβλήματα. Οι αντιφάσεις στην πολιτική της επιχειρηματολογία είναι προφανείς. Οπως και τα πολιτικά αδιέξοδά της, καθώς, επιχειρεί να έχει και την πίτα στο ταψί και το σκύλο χορτάτο. `Η, με άλλα λόγια, και να συντηρήσει τη λαϊκή ανοχή απέναντί της, και να συνεχίσει και να κλιμακώσει παραπέρα την αντιλαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ, την οποία καταψήφισε ο λαός την περασμένη άνοιξη.

Κι έτσι, έρχονται οι υποθέσεις Τσιτουρίδη - Βούγια, βάλσαμο στην πληγή του συστήματος. Καυτές και γαργαλιστικές, «πουλάνε» και αποπροσανατολίζουν!

Η 9η Οκτωβρίου είναι κοντά. Θα τα ξαναπούμε!


Βασίλης ΛΙΟΓΚΑΡΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ