Σάββατο 2 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΓΚΛΗΜΑ εκ προμελέτης - πεταλο Μαλιακού
Ασύστολα ψεύδη τα περί «τοπικών συμφερόντων»

Επιστολή του δημάρχου Λαμίας προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Απάντηση σε όλους όσοι αναμασούν τα περί «τοπικών συμφερόντων», που δήθεν με προσφυγές έβαζαν εμπόδια στα έργα αναβάθμισης του «πετάλου» ή της περιβόητης ζεύξης του Μαλιακού, προκειμένου να αποσείσουν τις δικές τους τεράστιες πολιτικές ευθύνες, αποτελεί η επιστολή του δημάρχου Λαμίας και προέδρου της ΤΕΔΚ Φθιώτιδας, Γ. Κοτρωνιά, προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Οι κάτοικοι της Φθιώτιδας και η Τοπική Αυτοδιοίκηση της περιοχής από το 1985 - σημειώνει ο δήμαρχος - δεν έχουν σταματήσει να αξιώνουν λήψη άμεσων μέτρων, τα οποία δεν έχουν υλοποιηθεί. Ο δήμαρχος υπενθυμίζει, μεταξύ άλλων, ότι το δυστύχημα έγινε σε τμήμα το οποίο έπρεπε ούτως ή άλλως να έχει κατασκευαστεί, άσχετα από ποια λύση θα επιλεγόταν. Και συνεχίζει: «Μέχρι σήμερα πολλές φορές τα αρμόδια υπουργεία πρότειναν λύσεις που μπορεί στα χαρτιά να φάνταζαν ρεαλιστικές, στην πραγματικότητα όμως κινούνταν στη σφαίρα της ουτοπίας. Να θυμίσουμε τη λεγόμενη λύση "INGE ROUTE", όπου η χάραξη της Εθνικής οδού θα περνούσε από τη Λαμία και θα κατευθυνόταν στη Λάρισα διά μέσου του Δομοκού».

«Επειδή κάποιοι λησμονούν το πρόσφατο παρελθόν - καταλήγει ο δήμαρχος - να τους θυμίσουμε ότι οι τοπικοί φορείς επέμεναν να αποτελέσει κεντρική πολιτική επιλογή η κατασκευή του "Πετάλου" του Μαλιακού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ