Σάββατο 2 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Αγώνας για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι

Αντιμέτωποι με την αντεργατική πολιτική και της κυβέρνησης της ΝΔ είναι οι εργαζόμενοι του Δήμου Νίκαιας και η αγωνιστική δημοτική του αρχή. Οι κυβερνητικοί μηχανισμοί κωλυσιεργούν την καταβολή των δεδουλευμένων χρημάτων τους, αν και τα χρήματα βρίσκονται στα ταμεία του δήμου.

Ετσι χτες δύο εργαζόμενοι προχώρησαν σε απεργία πείνας. Πρόκειται για δύο από τους 104 συμβασιούχους εργαζόμενους στην καταχρεωμένη με ευθύνη της προηγούμενης δημοτικής αρχής, επιχείρηση του Δήμου ΔΕΤΕΟΠΑΝ, οι οποίοι, μέσω αυτής, εργάζονται στον δήμο. Εξαιτίας των χρεών της, η επιχείρηση δεν έχει ασφαλιστική ενημερότητα και έτσι ο Δήμος δεν μπορεί να της καταθέσει τα χρήματα για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι.

Ο δήμαρχος της Νίκαιας Στέλιος Μπενετάτος, έγκαιρα εδώ και καιρό, έχει επισημάνει το πρόβλημα στον διοικητή του ΙΚΑ και του έχει ζητήσει την παρέμβασή του για την επίσπευση των διαδικασιών προκειμένου να εκδοθεί η απαιτούμενη ασφαλιστική ενημερότητα αλλά, παρά τις υποσχέσεις, ακόμα δεν έχει υλοποιηθεί και οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι.

Την ίδια στιγμή ο Σύλλογος Εργαζομένων του δήμου, αν και γνωρίζει πως τα αιτήματα τού μόνιμου προσωπικού έχουν ικανοποιηθεί καθώς τα χρήματα για τις υπερωρίες ήδη βρίσκονται στην ταμιακή υπηρεσία και ότι για τα αναδρομικά οι υπηρεσίες του δήμου βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο των διαδικασιών για την καταβολή τους, εξήγγειλε για τη Δευτέρα επίσχεση εργασίας. Για να δείξει προφανώς πως η ικανοποίηση των αιτημάτων έγινε μετά από κινητοποιήσεις του Συλλόγου...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ