Σάββατο 9 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Απάντηση με συντονισμένους ταξικούς αγώνες

Το αυταρχικό χτύπημα από την κυβέρνηση της ΝΔ στους συμβασιούχους του υπουργείου Πολιτισμού, που διεκδικούν το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλιά, καταγγέλλει η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ, σημειώνοντας ότι για να περάσει την αντεργατική πολιτική χρησιμοποιεί τη βία και τον αυταρχισμό «ακολουθώντας τα χνάρια της προηγούμενης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ».

Την ίδια στιγμή συνεχίζει να κοροϊδεύει τους συμβασιούχους προσπαθώντας «να τους πείσει ότι είναι μαζί τους», ενώ με το Προεδρικό Διάταγμα πετάει στο δρόμο χιλιάδες. Οι εργαζόμενοι, υπογραμμίζει η Γραμματεία, έχουν καταλάβει ότι η λύση «δε δίνεται με Προεδρικά Διατάγματα και δικαστήρια, αλλά με αποφασιστικούς, μαζικούς, συντονισμένους με ολόκληρη την εργατική τάξη, ταξικούς αγώνες, μακριά από τις συμβιβασμένες ηγεσίες των ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΣΥΝ στο συνδικαλιστικό κίνημα». Καταλήγοντας η Γραμματεία Αθήνας δηλώνει την ταξική αλληλεγγύη των συνδικάτων της Αθήνας και απαιτεί: απόσυρση του ΠΔ που απολύει χιλιάδες συμβασιούχους, άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, κατάργηση των νόμων μερικής απασχόλησης και όλων των αντεργατικών εργασιακών σχέσεων.

Τον αυταρχισμό της κυβέρνησης καταγγέλλει και το Συντονιστικό Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής δηλώνοντας ότι θα συνεχίσει με μεγαλύτερη ένταση τους αγώνες για το δικαίωμα στη μόνιμη, σταθερή δουλιά για όλους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ