Σάββατο 9 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΒΡΟΣ - ΑΝΚΕΡ
Περιφρουρούν το εργοστάσιο

Τον ανήξερο παριστάνει ο αρμόδιος υφυπουργός Εργασίας για τις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας, να ξηλώσει τα μηχανήματα, χωρίς καν να έχει πληρώσει τους εργάτες

Με βάρδιες οι εργαζόμενοι της ΑΝΚΕΡ (Αλουμίνιο) στον Εβρο, από προχθές, περιφρουρούν το εργοστάσιο, προκειμένου να εμποδίσουν το ξήλωμα και τη μεταφορά των μηχανημάτων, που επιχειρεί ο ιδιοκτήτης συνεχίζοντας τα ύποπτα παιχνίδια του. Δηλώνουν αποφασισμένοι να μείνουν εκεί, μέχρι να εξασφαλιστεί η επαναλειτουργία του εργοστασίου και η διατήρηση των θέσεων εργασίας, η ικανοποίηση των αιτημάτων τους για άμεση καταβολή των δεδουλευμένων που οφείλει η επιχείρηση σε 18 εργαζόμενους, και η χορήγηση από τον ΟΑΕΔ επιδόματος 1.000 ευρώ για κάθε έναν από τους 80 εργαζόμενους που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα. Το παραπάνω διεκδικητικό πλαίσιο έθεσαν χθες τα μέλη της Διοίκησης του Σωματείου στη νέα συνάντηση που είχαν με τον υφυπουργό Απασχόλησης Γ. Γιακουμάτο. Για άλλη μία φορά όμως, έφυγαν άπραγοι, αφού ο Γ. Γιακουμάτος, τελικά, δεν ανέλαβε καμία δέσμευση και παρέπεμψε σε νέο ραντεβού τους εκπροσώπους των εργαζομένων.

Αύριο Κυριακή, οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν Γενική Συνέλευση, προκειμένου να αποφασίσουν κλιμάκωση του αγώνα τους με νέες μορφές δράσης, αλλά και να επαναβεβαιώσουν την απόφασή τους να μην επιτρέψουν να φύγει ούτε μία βίδα από το εργοστάσιο.

Θυμίζουμε ότι την Τετάρτη, οι εργαζόμενοι εμπόδισαν την επιχείρηση μεταφοράς των μηχανημάτων του Χημείου του εργοστασίου, που είχε στήσει η εργοδοσία σε συνεννόηση με την εταιρία «Ευρωχρώμα». Αλλά και χθες απέτρεψαν την κατάσχεση μηχανημάτων που επιδίωξε η εταιρία SINTRA ΑΒΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ