Σάββατο 9 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
«Λουκέτο» στην κλωστοϋφαντουργία ΗΛΤΕΞ

Λουκέτο στην κλωστοϋφαντουργία ΗΛΤΕΞ στη Θεσσαλονίκη ετοιμάζονται να βάλουν οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης αδελφοί Ηλιάδη. Αυτό προέκυψε από τη συνάντηση που είχαν χτες το απόγευμα με τους εκπροσώπους των εργαζομένων που από τις 6 Οκτώβρη έχουν μπει σε 6ήμερη απεργία, διεκδικώντας την εφαρμογή της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης.

Στη συνάντηση, οι εργοδότες δήλωσαν πως αδυνατούν να καταβάλουν τις αυξήσεις (4,8%) που προβλέπει η Συλλογική Σύμβαση και δε δεσμεύονται πως θα σταματήσουν τις καθυστερήσεις στις πληρωμές των δεδουλευμένων τους. Μάλιστα, επιβεβαίωσαν πως σχεδιάζουν να μετακομίσουν την επιχείρηση στη Βουλγαρία και να πετάξουν στο δρόμο τους περίπου 50 εργαζόμενους που απασχολούνται στην ΗΛΤΕΞ. Πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη το εργοστάσιο στήνεται σε περιοχή έξω από τη Σόφια.

Τη Δευτέρα, σε νέα συνάντηση που θα έχουν με το Σωματείο της ΗΛΤΕΞ οι εργοδότες θα ενημερώσουν για τις τελικές τους αποφάσεις. Μετά τις χτεσινές «αποκαλύψεις» αβέβαιο φαίνεται το μέλλον και για τους εργαζόμενους που απασχολούν στις επιχειρήσεις τους. Δηλαδή, στο πλεκτήριο - κλωστήριο που λειτουργούν στον Κορινό Πιερίας και στα βαφεία που λειτουργούν στη Σίνδο Θεσσαλονίκης και το Σταυροχώρι του Κιλκίς.

Οι εργαζόμενοι της ΗΛΤΕΞ δηλώνουν αποφασισμένοι να δυναμώσουν τον αγώνα τους, για να αποτρέψουν τα σχέδια της εργοδοσίας και καλούν σε αγωνιστική επαγρύπνηση τους συναδέλφους τους στις άλλες επιχειρήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ