Σάββατο 9 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα

Σε πανοικοδομική απεργία στις 10 Νοέμβρη καλεί ο κλάδος τους εργαζόμενους

Σε εφαλτήριο νέων πιο δυναμικών αγώνων, για να υπερασπιστούν τη ζωή και το δικαίωμα στη δουλιά, να διεκδικήσουν αυξήσεις σε μισθούς - συντάξεις και δικαιώματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες, για να καταδικάσουν την αντεργατική πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ και πλουτοκρατίας, καλεί η Ομοσπονδία Οικοδόμων όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να μετατρέψουν την Πανοικοδομική 24ωρη απεργία στις 10 Νοέμβρη.

Στην προκήρυξή της που ήδη κυκλοφορεί από χτες στα γιαπιά, η Ομοσπονδία καλεί τους οικοδόμους με τη μαζική συμμετοχή τους στην απεργία και στις κατά τόπους συγκεντρώσεις να δώσουν απάντηση, συνεχίζοντας και κλιμακώνοντας τον αγώνα τους ενάντια: Στην ανεργία που φουντώνει και εκατοντάδες οικοδόμοι μπαίνουν στη λίστα των 500 χιλιάδων ανέργων. Στην ακρίβεια που οργιάζει και μαζί με την εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Παιδείας κατατρώγουν το πενιχρό εισόδημα και χιλιάδες εργατικές οικογένειες σπρώχνονται στη μιζέρια, τη φτώχεια και καταχρεώνονται στις τράπεζες με δραματικές συνέπειες. Στην εντατικοποίηση της δουλιάς, την κατάργηση εργασιακών ασφαλιστικών δικαιωμάτων, τους οικοδόμους που σκοτώνονται και κινδυνεύει η ζωή τους.

Ο αγώνα, όμως, σημειώνει, έχει μεγάλες απαιτήσεις και γι' αυτό καλεί όλα τα συνδικάτα και τους οικοδόμους να βρεθούν στο πόδι. Να οργανωθούν καλά και με αυτοθυσία, μαχητικότητα και μαζική συμμετοχή να κάνουν υπόθεση του κάθε οικοδόμου τον αγώνα, για να ξεδιπλωθεί με όρους σύγκρουσης ενάντια στο κεφάλαιο, και όσους το στηρίζουν.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ ακολουθεί την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Η πολιτική της υπηρετεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, την αύξηση των κερδών του κεφαλαίου», σημειώνει η Ομοσπονδία και αναφέρει, ανάμεσα στ' άλλα, για τα αποτελέσματα αυτή της πολιτικής: «Μας καλούν τώρα να πληρώσουμε τα σπασμένα, τα ελλείμματα της οικονομίας, να σφίξουμε κι άλλο το ζωνάρι».

Απέναντι σε όλα τα παραπάνω, η Ομοσπονδία καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να δώσουν αποφασιστική απάντηση με τη συμμετοχή τους στην απεργία. Να καταδικάσουν την πολιτική που κλέβει το μόχθο τους και γεμίζει τα θησαυροφυλάκια της ολιγαρχίας και του πλούτου. Να συγκρουστούν με την πολιτική της καταστολής και του αυταρχισμού, με την εργοδοτική τρομοκρατία. Να δυναμώσουν την ταξική ενότητα και με τον αγώνα να ανοίξουν δρόμο για ριζικές αλλαγές, για ανάπτυξη με κριτήριο τα συμφέροντα των εργαζομένων και όχι τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με όλες τις δυνάμεις στην απεργία (2010-02-20 00:00:00.0)
30 χρόνια στο μετερίζι του ταξικού αγώνα (2006-08-09 00:00:00.0)
Συναγερμός για την επιτυχία της (2004-11-05 00:00:00.0)
Η τρομοκρατία δε θα περάσει (2001-07-04 00:00:00.0)
Κατακραυγή! (1997-10-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ