Τετάρτη 13 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Δεν έγινε δεκτή η παραίτηση του ΓΓ

Ο υπουργός Υγείας Νικ. Κακλαμάνης δεν έκανε δεκτή την παραίτηση που υπέβαλε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου, Π. Μπουχώρης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, η παραίτηση υποβλήθηκε γιατί υπήρξαν προβλήματα στη συνεργασία του ΓΓ με τον υπουργό Υγείας, ενώ κατ' άλλους για προσωπικούς λόγους.

Σε χτεσινή ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι «δεν τίθεται θέμα παραίτησης του Π. Μπουχώρη από τη θέση του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Υγείας» και προσθέτει ότι «αντίθετα έχει επικεντρώσει το ενδιαφέρον του στη ρύθμιση των οικονομικών εκκρεμοτήτων μεταξύ των νοσοκομείων και των προμηθευτών καθώς και στην αναδιάρθρωση του συστήματος προμηθειών». Μάλιστα ο υπουργός Υγείας αναθέτει στον Π. Μπουχώρη να συγκαλέσει σήμερα το Συμβούλιο Περιφερειακών Συστημάτων Υγείας Πρόνοιας (ΣΥΠΕΣΥΠ), όπου θα συζητηθούν θέματα οργάνωσης και διοίκησης των νοσοκομείων. Το ΣΥΠΕΣΥΠ είναι ένα όργανο που θέσπισε το ΠΑΣΟΚ και στις ελάχιστες φορές που συγκλήθηκε προήδρευε ο εκάστοτε υπουργός.

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας αναφέρει και το «πρόγραμμα δράσης σε μια σειρά τομέων πρώτης, όπως αναφέρει, προτεραιότητας»: Την αναδιοργάνωση των κεντρικών υπηρεσιών του υπουργείου και του Οργανισμού του. Την εκπόνηση μελέτης για θέματα αγροτικών και επικουρικών γιατρών και την εξέταση εφαρμογής πιλοτικού προγράμματος εφημεριών γιατρών και υπερωριών του υπόλοιπου προσωπικού των νοσοκομείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ