Τετάρτη 13 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... κουραστικά

Γρηγοριάδης Κώστας

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΘΕΛΟΥΜΕ δε θέλουμε, θα το υποστούμε και, μάλιστα, στη χειρότερή του μορφή! Για τη σκανδαλολογική αντιπαράθεση Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ μιλάμε, που σε τίποτε δυστυχώς δεν παραλλάσσει από παρόμοιες καταστάσεις που έχουμε βιώσει στο παρελθόν.

Μόνον, που, παρότι ο κόσμος έχει κουραστεί από σκανδαλολογίες, που καταλήγουν σε συμψηφισμούς, φαίνεται ότι ο δικομματισμός δεν έχει κουραστεί καθόλου. Τουναντίον ορεξάτοι ήταν αμφότεροι χτες στη Βουλή...

Η ΝΔ να «σκίζει τα ρούχα της» για την κατάντια των αμυντικών δαπανών (ασχέτως αν ακολουθεί ακριβώς την πολιτική του ΠΑΣΟΚ όπως την επιβάλλει το ΝΑΤΟ) και το ΠΑΣΟΚ να μιλά για «ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής», σαν να μην έχει ακολουθήσει στο παρελθόν ακριβώς τις ίδιες τακτικές.

ΠΑΝΤΩΣ, ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ πρόβλημα συνεννόησης - ίσως και κάτι περισσότερο - παρατηρήσαμε στο ΠΑΣΟΚ. Μόλις προχτές ο Γιώργος Παπανδρέου έλεγε ότι το θέμα της προεδρικής εκλογής είναι εντελώς άσχετο από αυτό των εξεταστικών επιτροπών για τα θέματα των εξοπλισμών.

Φαίνεται όμως πως ...δεν το πήρε το αυτί τις Αννας Διαμαντοπούλου, που αλλιώς μας τα είπε χτες στη Βουλή. Γιατί, όταν δηλώνει ότι η κυβερνητική πρόταση για εξεταστική επιτροπή θα «εμποδίσει συναινέσεις που όλοι θέλουμε», τι άλλο μπορεί να εννοεί;

ΚΑΙ ΞΑΝΑ η γνωστή συνταγή για απολυμένους, αυτή τη φορά στη «ΦΑΝΚΟ»: Προγράμματα κατάρτισης και θέσεις μερικής απασχόλησης! Αν αυτό εννοεί με τον τίτλο του το «υπουργείο Απασχόλησης», τότε ...καταλάβαμε.

Την ίδια ώρα, η «αγορά» συνεχίζει να κινείται «παράγοντας» επιχειρηματίες, που ξεκοκάλισαν επιδοτήσεις, χρηματοδοτήσεις, κοινοτικά πλαίσια και σειρά φορολογικών προνομίων και τώρα μπορούν να απολαύσουν τα κέρδη τους σε βάρος χαμένων θέσεων εργασίας.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Εκτός πια, αν η κυβέρνηση έχει να επιδείξει την περίφημη «ανάπτυξη» που επικαλείται στο Νομό Ημαθίας, όπου βρίσκεται η προαναφερόμενη επιχείρηση. Μόνο στα ...παχιά λόγια του αρμόδιου υπουργού βρίσκεται αυτή, αφού τα «λουκέτα» εργοστασίων και επιχειρήσεων μόνο λίγα δεν είναι σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Θράσος και υποκρισία (2009-09-30 00:00:00.0)
Τα προειδοποιητικά... (2007-01-09 00:00:00.0)
Είναι πολιτική η ψήφος (2005-11-02 00:00:00.0)
Διαψεύσεις ...επιβεβαίωσης (2000-04-04 00:00:00.0)
Αλήθεια, πού διαφωνεί; (1998-04-08 00:00:00.0)
Λαϊκή αντεπίθεση για την ανατροπή της σημερινής κατάστασης (1997-10-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ