Τρίτη 9 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα προειδοποιητικά...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ, απ' ό,τι φαίνεται, τις μέρες αυτές, οι εξυπνότεροι μέσα στην κυβέρνηση. Υπάρχουν, βέβαια, και άλλοι, που συνεχίζουν αμέριμνοι. Ισως γιατί δεν έχουν καταλάβει καλά τι ακριβώς συμβαίνει στο χώρο της Παιδείας. `Η έχουν καταλάβει και νομίζουν ότι μπορούν να αντεπεξέλθουν.

Δε λέμε, έχουν διασφαλίσει το αποκούμπι του ΠΑΣΟΚ, που θα στηρίξει την αναθεώρηση του άρθρου 16, παρά τα όποια κοινοβουλευτικά «κολπάκια» θα σκαρφιστεί για να ρίξει στάχτη στα μάτια των εργαζομένων. Πλην όμως, το χαλί θα τραβηχτεί κάτω από τα πόδια και των δυο.

Κι όταν λέμε «θα τραβηχτεί το χαλί», εννοούμε ότι θα καταλάβουν πόσο «εκτός» βρίσκεται η πολιτική τους απ' αυτό που θέλει η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών, των φοιτητών, των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων.

Ούτε οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, ούτε οι μικροπαροχές, ούτε τα επικοινωνιακά «τρικ» θα τους βοηθήσουν. Είναι απέναντι σε ένα μεγάλο και διαρκείας αγώνα, που τώρα απλώς ξεκινάει. Οσο πιο γρήγορα το καταλάβουν, τόσο το καλύτερο γι' αυτούς. Εμείς ...τους προειδοποιήσαμε.

ΛΙΓΗ ΑΥΤΟΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ στους υφυπουργούς της κυβέρνησης δε θα έβλαπτε, ιδίως όταν απαντούν σε Επερωτήσεις του ΚΚΕ. Για τον Αν. Νεράντζη μιλάμε, που στη χτεσινή Επερώτηση του ΚΚΕ για τη ΔΕΗ, είχε ιδιαίτερα απαξιωτικό ύφος και μάλλον ακραίους χαρακτηρισμούς.

Τσαντίστηκε, βλέπετε, που άκουσε για «βαρύ φόρο αίματος» των εργαζομένων στους εργολάβους της ΔΕΗ, για τα ενεργειακά παιγνίδια στο Κόσσοβο, για «κέρδη του κεφαλαίου» και για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Τα βρίσκει ...υπερβολικά όλα αυτά να λέγονται.

Εμείς, αντίθετα, δεν τα βρίσκουμε καθόλου υπερβολικά να λέγονται. Τα βρίσκουμε, όμως, και υπερβολικά, και αντιλαϊκά, και κατακριτέα όταν ...γίνονται. Και, δυστυχώς, γίνονται.


Γρηγοριάδης Κώστας

Οσο για κάτι υφυπουργικές αναφορές του είδους «κάντε ερώτηση για τα λιπάσματα και θα σας λυ(ι)πάνουμε κανονικά», δεν είναι ατυχείς. Φανερώνουν βαθιά αντιδημοκρατικές λογικές και είναι τουλάχιστον επικίνδυνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ