Τρίτη 9 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Τώρα είναι η ώρα

Του Γιάννη Δερμεντζόγλου από τον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»
Του Γιάννη Δερμεντζόγλου από τον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»
Για όσο η ζωή σου, το περιεχόμενό της, δεν είναι έμπρακτα η πρώτη σου φροντίδα, με τρόπο τέτοιο που κανένας «νταβατζής» να μην μπορεί να ερμηνεύει τα θέλω σου, για τόσο θα υπομένεις την ύβρη: Οτι είσαι ένα πρόβατο! Ενα ζώο, άνοο! Που για σένα θα αποφασίζουν άλλοι. Αυτό διακηρύσσει η ... σοβαρή εφημερίδα «Απογευματινή». Αυτή η αντίληψη δεν έπαψε ποτέ να είναι κυρίαρχη στους κύκλους που έχουν αναγορευτεί νταβατζήδες του «πόπολου», όχι γιατί έχουν τίποτα ειδικές ικανότητες γι' αυτό, αλλά γιατί βρίσκουν και κάνουν. Υπάρχει η λαϊκή βάση που ανέχεται το φτύσιμο ως ψιχάλα.

Σ' αυτήν, την ίδια «λαϊκή βάση» στηρίζεται και ο Παπανδρέου για να προβάλει ως «ζήτημα τιμής» την ανατροπή του άρθρου 16. Που σημαίνει πως οι ηγεσίες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, δεν πορεύονται απλώς στον ίδιο αντιδραστικό δρόμο, αλλά νιώθουν και σίγουρες ότι έχουν εξασφαλισμένη την αναγκαία λαϊκή στήριξη γι' αυτό. Που σημαίνει πως όσο εσύ, όχι μόνο τους ανέχεσαι, αλλά και τους εγκρίνεις με την ψήφο σου, τόσο αυτοί και θα σε φτύνουν και θα σου ζητούν να χειροκροτάς τον εξευτελισμό σου.

Υπάρχει ένα «ως εδώ!» σ' όλα τα πράγματα. Και τώρα είναι η ώρα για να διακηρυχτεί αυτό με τον πλέον ικανό να γίνει αντιληπτός τρόπο: Κανένας στο σπίτι του! Ολοι στο δρόμο! Κανένας δεδομένος για την εφαρμογή αυτής της πολιτικής. Τώρα!

Η πρόταση για τη συγκρότηση παλλαϊκού μετώπου για την παιδεία των λαϊκών αναγκών, δεν είναι αίτημα του αύριο, αλλά ανάγκη του σήμερα.

Κάθε αυταπάτη, κάποτε τελειώνει... Αύριο, θα είναι πολύ αργά.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ