Τρίτη 9 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Ανατροπή εκ βάθρων για να εξυγιανθεί η κατάσταση

Κατά τη διάρκεια της χτεσινής συνέντευξης Τύπου, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κλήθηκε από δημοσιογράφο να σχολιάσει το γεγονός πως «στην Ελλάδα η οικονομική, πολιτική και καλλιτεχνική ελίτ δεν αγοράζει μόνο σπουδές, αγορά εργασίας ή μεταπτυχιακά, αλλά φαίνεται ότι αγοράζει και απολυτήρια στρατού και απαλλακτικά στρατού». Η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε:

«

Η οικονομία της αγοράς δε μένει μόνο στο πεδίο της οικονομίας. Εγώ αυτό έχω να πω. Υπάρχει και μια δεύτερη πλευρά. Πάντα, αλλά ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, έχει κυριολεκτικά εκτροχιαστεί η προπαγάνδα που λέει "εκεί είσαι ακόμα"; Οταν, π.χ., λέμε εμείς δουλεύουμε για ένα συλλαλητήριο, μας λένε: "εκεί είσαι ακόμα"; Οταν λες να γίνει μια απεργία, σου απαντάνε: "Εκεί είσαι ακόμα";

Επομένως, όταν το "εκεί είσαι ακόμα" κυριαρχεί, τότε οι νεαροί δε θέλουν να γίνουν φαντάροι, αποφεύγουν, το θεωρούν πολύ βάρος να γίνουν φαντάροι.

Εδώ, τώρα, αυξάνεται ο επαγγελματικός στρατός. Από τη στιγμή που ο πόλεμος έγινε και επάγγελμα, ο άλλος δεν αισθάνεται την ανάγκη - κακώς - ότι πρέπει να μάθει τα όπλα, να υπηρετήσει την πατρίδα του όταν χρειαστεί.

Στρατολογούν όλη τη φτωχολογιά των Ηνωμένων Πολιτειών για το Ιράκ. Και σου λέει, γιατί να πάω να υπηρετήσω; Δε θα χρειαστεί. Θα πάει ο Χι ή ο Ψι υπάλληλος της τάδε «σεκιουριτάς» ή οι ομάδες των μισθοφόρων.

Δεν εξυγιαίνεται αυτή η κατάσταση έτσι εύκολα, αν δεν ανατρέψεις τα πράγματα εκ βάθρων, να δημιουργηθεί μια άλλη ατμόσφαιρα, μια άλλη κατάσταση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ