Τρίτη 9 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Συνεχίζει τα παιχνίδια με την εκλογολογία

Στην «παραγωγή έργου» και «στην επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων» επικεντρώνει τις προσπάθειές της το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση, σπρώχνοντας σε «δεύτερο πλάνο» την εκλογολογία, η οποία φροντίζει όμως να «αιωρείται» στην πολιτική σκηνή.

Τα κυβερνητικά στελέχη συνεχίζουν να «παίζουν» με την εκλογολογία πυροδοτώντας σενάρια πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. Επιχειρούν ταυτόχρονα να «εκβιάσουν» τους λαϊκούς αγώνες επισείοντας την «απειλή» των πρόωρων εκλογών στην περίπτωση που συναντήσουν «ανυπέρβλητα εμπόδια» εξαιτίας των λαϊκών κινητοποιήσεων ειδικά για την Παιδεία.

Σε αυτή τη φάση, πάντως, έχει προκριθεί να δοθεί έμφαση στην εντατικοποίηση των ρυθμών αντιλαϊκής επίθεσης σε όλα τα μέτωπα στο πλαίσιο της δήλωσης του Κ. Καραμανλή, ο οποίος όταν ρωτήθηκε την περασμένη βδομάδα για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών περιορίστηκε να δηλώσει ότι «έχουμε πολλή δουλιά μπροστά μας», διατηρώντας το «δικαίωμα» του εκλογικού «αιφνιδιασμού».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε χτες ο γραμματέας της ΚΕ, Λ. Ζαγορίτης, αφήνοντας όμως να εννοηθεί ότι ο κομματικός μηχανισμός αρχίζει να προετοιμάζεται για εκλογική αναμέτρηση. Στο πλαίσιο αυτό συνεδριάζει μεθαύριο το Πολιτικό Συμβούλιο της ΝΔ με θέμα το πρόγραμμα δράσης για τους επόμενους μήνες.

«Οι εκλογές στην ώρα τους. Το κάθε πράγμα στον καιρό του. Εχουμε πολλή δουλιά να κάνουμε», δήλωσε μετά από συνεργασία που είχε με τον πρωθυπουργό. Σε ερώτηση, αν υπάρξει «ανάσχεση του ρυθμού των μεταρρυθμίσεων», ποια θα είναι η αντίδραση του κυβερνώντος κόμματος, απάντησε: «Σενάρια μπορεί να βρίσκει ο καθένας από μας κάθε μέρα και να τα αναφέρει. Εκείνο το οποίο έχει σημασία είναι η γενική κατεύθυνση. Η κυβέρνηση έχει δουλιά να κάνει, έχουμε να προχωρήσουμε στις μεταρρυθμίσεις».

Παρόμοια ήταν η απάντηση που έδωσε ο Θ. Ρουσόπουλος στο ίδιο ερώτημα, αφήνοντας όμως να εννοηθεί ότι το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών απομακρύνεται εξαιτίας ...της συναινετικής στάσης του ΠΑΣΟΚ. Αρχικά είπε ότι «δεν συνδέονται τα δύο θέματα (σ.σ. των πρόωρων εκλογών και των "αλλαγών" στα ΑΕΙ)», αλλά στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «επιτυγχάνεται συναίνεση» μεταξύ κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ για την αναθεώρηση του άρθρου 16.

Την εκτίμησή του ότι δε θα γίνουν πρόωρες εκλογές επανέλαβε ο Κ. Μητσοτάκης. «Το έχω πει ότι δε βλέπω πρόωρες εκλογές. Και είπα ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να ανασκουμπωθεί και να κάνει έργο», δήλωσε από τα Χανιά, και συμπλήρωσε: «Ο τελευταίος χρόνος μιας τετραετίας - εγώ το ξέρω από δική μου εμπειρία, γιατί δυστυχώς δεν μπόρεσα εγώ να τον αξιοποιήσω, γιατί έπεσα πρόωρα - είναι ο χρόνος στον οποίο αποδίδει το κυβερνητικό έργο, κατ' εξοχήν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ