Τετάρτη 13 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΟΔΟΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΑΜΥΝΑΣ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ
Σε πολεμική προετοιμασία το ΝΑΤΟ

Η ακόμα πιο ενεργός και δυναμική εμπλοκή του ΝΑΤΟ στα ιμπεριαλιστικά πολεμικά μέτωπα, είναι το αντικείμενο της άτυπης συνόδου των υπουργών Αμυνας των χωρών μελών του ΝΑΤΟ που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στη Ρουμανία, όπου θα παρευρεθεί και ο Ελληνας υπουργός Εθνικής Αμυνας Σπ. Σπηλιωτόπουλος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείο Αμυνας, «θα συζητηθούν θέματα κοινής αμυντικής πολιτικής, ζητήματα ασφάλειας και αντιμετώπισης της διεθνούς τρομοκρατίας, εκπαίδευσης, θέματα ειρηνευτικών αποστολών καθώς και οι επιχειρησιακές δυνατότητες της Συμμαχίας. Στα βασικά θέματα της ατζέντας θα συζητηθούν οι αλλαγές και ο μετασχηματισμός με σκοπό την ενίσχυση της ικανότητας του ΝΑΤΟ να αναλαμβάνει αποστολές, όπου και όταν κριθεί απαραίτητο».

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, θα συζητηθούν «η επίτευξη των στόχων για την ανάπτυξη των δυνάμεων του ΝΑΤΟ, όπως συμφωνήθηκε στη Σύνοδο της Κωνσταντινούπολης τον περασμένο Ιούνιο. Το μέλλον των τωρινών επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ και ειδικότερα η μεγαλύτερη παρουσία στο Αφγανιστάν, η ασφάλεια στις Εκλογές του Κοσσόβου, η παροχή εκπαίδευσης στο Ιράκ».

Να σημειωθεί ότι από ελληνικής πλευράς έχει εκφραστεί κατά τη Σύνοδο στην Κωνσταντινούπολη, η δέσμευση του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή για συμμετοχή στην εκπαίδευση, εκτός Ιράκ, του ιρακινού στρατού, δηλαδή των «ταγμάτων ασφαλείας» των κατακτητών. Επίσης, δεδομένη θεωρείται η διεύρυνση και εκτός Καμπούλ του ρόλου και η αριθμητική ενίσχυση της ελληνικής δύναμης στο Αφγανιστάν, όπως και η ενίσχυση της ελληνικής δύναμης στη Βοσνία με στρατιωτικό προσωπικό και μεταφορικά ελικόπτερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ