Πέμπτη 18 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οικολογική καταστροφή στην Κορώνεια

Παρέμβαση του ΚΚΕ στο Ευρωκοινοβούλιο

Την έντονη ανησυχία του ΚΚΕ για την οικολογική καταστροφή που συντελείται στην περιοχή της λίμνης Κορωνίδας, και την ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων, υπογραμμίζει με Ερώτησή της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή η ευρωβουλευτής του Κόμματος Δ. Μανωλάκου.

Σύμφωνα με μικροσκοπικές αναλύσεις του νερού της λίμνης, καταγράφεται μαζική αύξηση του φυτοπλαγκτού, ενώ από δηλώσεις ειδικών προκύπτει πως στη λίμνη ρίχνονται αστικά λύματα σε ανεπεξέργαστη μορφή, που θεωρούνται ύποπτα για την οικολογική καταστροφή, σημειώνει η ευρωβουλευτής. Η Δ. Μανωλάκου υπογραμμίζει μάλιστα ότι «πριν ένα μήνα χιλιάδες πουλιά θανατώθηκαν στη λίμνη και πρόσφατα χιλιάδες νεκρά ψάρια εκβράστηκαν στην επιφάνεια».

Καταλήγοντας, η ευρωβουλευτής του ΚΚΕ ρωτά αν η Επιτροπή σκοπεύει να εξετάσει άμεσα τις αιτίες που προκάλεσαν αυτήν την καταστροφή στη λίμνη της Κορώνειας, η οποία μάλιστα προστατεύεται από τις διεθνείς συνθήκες «Ραμσάρ» και «Φύση 2000». Καθώς επίσης και αν η Επιτροπή πρόκειται να λάβει μέτρα για τη σωτηρία της λίμνης, για να πάψει να χρησιμοποιείται ως χώρος ρίψης αστικών λυμάτων, αλλά και για να αποκατασταθεί το φυσικό περιβάλλον της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ