Πέμπτη 18 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
Τράμπες κυβέρνησης - πρατηριούχων

Με ψευδεπίγραφες παροχές από τη μεριά της κυβέρνησης για «ελεύθερη» πρόσβαση των πρατηριούχων στα διυλιστήρια, η διοίκηση της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας (ΟΒΕ) συμφώνησε στην παράταση του ωραρίου λειτουργίας των πρατηρίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χτες στο υπουργείο Ανάπτυξης υπό τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Ν. Στεφάνου και με τη συμμετοχή εκπροσώπων των διυλιστηρίων, των εταιριών εμπορίας πετρελαιοειδών και των πρατηριούχων, το υπουργείο υποσχέθηκε ότι θα τροποποιήσει τη νομοθεσία σχετικά με την πρόσβαση των πρατηριούχων στα διυλιστήρια με τρόπο ώστε να μην απαιτείται η σύσταση κοινοπραξίας γι' αυτό. Το αντάλλαγμα γι' αυτή την παροχή, από τη μεριά των εκπροσώπων της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών, ήταν να δώσουν την έγκρισή τους στην παράταση του ωραρίου λειτουργίας των πρατηρίων κατά μία ώρα, όπως ήταν και η εκφρασμένη εδώ και καιρό πρόθεση της κυβέρνησης.

Οπως σχολιάζουν επαγγελματίες του κλάδου, στην πραγματικότητα το τίμημα είναι πολύ ακριβό για μια παροχή η οποία ουσιαστικά δε θα έχει αντίκρισμα με δεδομένο ότι το κόστος για την «απευθείας πρόσβαση» στα διυλιστήρια είναι τέτοιο που ελάχιστοι πρατηριούχοι θα μπορέσουν να αναλάβουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ