Πέμπτη 18 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΥΔΑΠ
Ερχονται αυξήσεις από 15 Δεκέμβρη

Την αύξηση των τιμολογίων νερού κατά 2,8% που θα ισχύσουν από τις 15 Δεκέμβρη 2004, ανακοίνωσε χτες η ΕΥΔΑΠ, επισημαίνοντας μάλιστα ότι «ουδεμία δυσαρμονία στους κόλπους του Διοικητικού της Συμβουλίου» υπήρξε κατά τη συνεδρίαση της 11 Νοέμβρη κατά την οποία ελήφθη η απόφαση αυτή.

Η ΕΥΔΑΠ δεν ανακοίνωσε τα νέα αναλυτικά τιμολόγια μετά την επιβολή της αύξησης αυτής, οι λογαριασμοί της, πάντως, θεωρείται βέβαιο ότι θα είναι συνολικά αρκετά πιο «τσουχτεροί», καθώς παράλληλα θα γίνει και αύξηση των τελών αποχέτευσης, μια αύξηση προαποφασισμένη από το 1999 με το νόμο για την ιδιωτικοποίηση της Επιχείρησης. Πιο συγκεκριμένα, τα τέλη αποχέτευσης από 56% επί της κατανάλωσης νερού που έχει φτάσει μέχρι σήμερα θα πάει στο 60%, δηλαδή θα έχουμε μια αύξηση κατά 11% του συντελεστή αυτού.

Σημειώνουμε ότι η τελευταία αύξηση στους λογαριασμούς της ΕΥΔΑΠ έγινε τον Απρίλη του 2003, οπότε οι ανατιμήσεις κυμάνθηκαν από 2,5% στην τιμή του νερού και έφτανε στο 7,6 στα τέλη αποχέτευσης ή ακόμη και στο 190% στο μηνιαίο πάγιο τέλος!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ