Τετάρτη 1 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Καταργεί την εγκύκλιο Παπαδόπουλου...

...αλλά παραμένει μετέωρη η κάλυψη της νοσηλείας τους από τα δημόσια νοσοκομεία

Την κατάργηση της καταδικασμένης στη συνείδηση του κόσμου εγκυκλίου του πρώην υπουργού Υγείας Αλ. Παπαδόπουλου, που απαγορεύει τη νοσηλεία των μεταναστών, οι οποίοι δεν έχουν νόμιμα έγγραφα στα δημόσια νοσοκομεία, ανακοίνωσε χτες ο υπουργός Υγείας Υγείας, Ν. Κακλαμάνης.

Ο υπουργός Υγείας είπε ότι ποτέ δεν εφαρμόστηκε η εγκύκλιος και ότι θα εκδώσει νέα απόφαση, που θα καλύπτει τη νοσηλεία των μη νόμιμων μεταναστών - για τους νόμιμους δεν υπάρχει πρόβλημα είπε ο Ν. Κακλαμάνης - που πάσχουν από λοιμώδη νοσήματα. Την απόφαση αυτή ο Ν. Κακλαμάνης την εμφάνισε ως προέκταση παλιότερης πρότασης νόμου που είχε κάνει ο ίδιος ως εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οταν όμως ρωτήθηκε, αν με την απόφαση αυτή θα καλυφθεί η νοσηλεία των μεταναστών - πέρα από εκείνους που πάσχουν από λοιμώδη νοσήματα - ο Ν. Κακλαμάνης «μαζεύτηκε». Το θέμα αυτό - είπε - θα αντιμετωπιστεί με το νομοσχέδιο για τη Δημόσια Υγεία, που θα κατατεθεί μέσα στο Γενάρη στη Βουλή...

Μ' άλλα λόγια, άφησε μετέωρη την κάλυψη της νοσηλείας των ανθρώπων εκείνων που δεν έχουν στο ήλιο μοίρα και παίρνουν μεροκάματα εξευτελιστικά και χωρίς ασφάλιση τις περισσότερες φορές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ