Τετάρτη 1 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να συγκροτήσουμε μέτωπο ανατροπής αυτής της πολιτικής

Πλατύ κάλεσμα σε ναυτεργάτες και νησιώτες

Από τις πρόσφατες κινητοποιήσεις στα νησιά
Από τις πρόσφατες κινητοποιήσεις στα νησιά
Απέναντι στην εντεινόμενη επιθετικότητα του εφοπλιστικού, συνολικά του μεγάλου κεφαλαίου, που πυροδοτείται από την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης την οποία εφαρμόζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με την υποστήριξη του ΣΥΝ, οι ναυτεργάτες και όλοι οι εργαζόμενοι, οι νησιώτες και τα λαϊκά στρώματα καλούνται να δυναμώσουν τη συντονισμένη πάλη τους. «Να συγκροτήσουν το Αντιιμπεριαλιστικό Αντιμονοπωλιακό Μέτωπο που θα ανατρέψει την επίθεση του μεγάλου κεφαλαίου και θα επιβάλλει, στο πλαίσιο της λαϊκής εξουσίας, τη δημιουργία Εθνικού Οργανισμού Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών με εργατικό, λαϊκό έλεγχο». Αυτό είναι το αγωνιστικό κάλεσμα που απευθύνει η Κομματική Οργάνωση Ναυτεργατών του ΚΚΕ προειδοποιώντας για τις ραγδαίες και επώδυνες εξελίξεις που θα επιφέρει η συνέχιση αυτής της πολιτικής στην οποία εντάσσονται οι νέες αξιώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για λογαριασμό των εφοπλιστών.

«Μετά τις παλλαϊκές κινητοποιήσεις - τονίζεται από την ΚΟΝ - των κατοίκων των νησιών στις 24 Νοέμβρη, οι εφοπλιστές με θράσος ζήτησαν και τα "ρέστα", απειλώντας ότι αν δεν τους δοθούν και νέες επιδοτήσεις θα δέσουν τα καράβια. Την ίδια ώρα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με έκθεσή της αξιώνει και άλλα μέτρα υιοθετώντας πλήρως τις απαιτήσεις των εφοπλιστών για την πλήρη απελευθέρωση της τιμής των εισιτηρίων, της συχνότητας των δρομολογίων, του ορίου ηλικίας των πλοίων. Ανοίγει το δρόμο για τον ολοκληρωτικό διωγμό των ναυτεργατών. Επικαλούμενη τον 3577/92 διαλυτικό κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την κατάργηση του "καμποτάζ" και την απελευθέρωση των Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, διευρύνει την ασύδοτη δράση του εφοπλιστικού κεφαλαίου».

«Η συνέχιση - επισημαίνεται - της εφαρμογής αυτής της πολιτικής και η ικανοποίηση των νέων αξιώσεων θα έχει ραγδαίες και επώδυνες εξελίξεις. Θα οξύνουν ακόμα περισσότερο τα ήδη σοβαρά προβλήματα των ναυτεργατών, των κατοίκων των νησιών, των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Θα οδηγήσουν στη συντριβή των εργασιακών δικαιωμάτων. Υπονομεύουν την απρόσκοπτη σύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα και μεταξύ τους και την αμυντική ικανότητα της χώρας».

Εργαζόμενοι, νησιώτες και λαϊκά στρώματα, τονίζεται από την ΚΟΝ, ένα δρόμο έχουν: «να δυναμώσουν και να συντονίσουν την πάλη τους», «να συγκροτήσουν το Αντιιμπεριαλιστικό Αντιμονοπωλιακό Μέτωπο», που θα επιβάλλει, στα πλαίσια της λαϊκής εξουσίας, τον Εθνικό Οργανισμό Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών με εργατικό, λαϊκό έλεγχο για «Ακτοπλοϊκές Συγκοινωνίες στην υπηρεσία των ναυτεργατών, συνολικά των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Θηλιά στο λαιμό των λαϊκών στρωμάτων (2008-04-24 00:00:00.0)
Πολιτική για τους εφοπλιστές (2006-08-15 00:00:00.0)
Κόντρα στα εφοπλιστικά συμφέροντα (2006-07-13 00:00:00.0)
ΞΕΣΑΛΩΣΑΝ οι εφοπλιστές (2006-05-04 00:00:00.0)
Να γίνουν τα καράβια λαϊκή περιουσία (2005-08-02 00:00:00.0)
Νέα κινητοποίηση στις 16 Δεκέμβρη (2004-12-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ