Τετάρτη 1 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Απαξίωση με την αναβολή των εκλογών

Καταγγελία της Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης Ιατρών Θεσσαλονίκης

Σε διάλυση και απαξίωση οδηγεί την Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) η πλειοψηφία του απερχόμενου Διοικητικού του Συμβουλίου, καταγγέλλει η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΔΗΠΑΚ), στηλιτεύοντας, με ανακοίνωσή της, την εφορευτική επιτροπή, που υπό την καθοδήγηση του απερχόμενου προέδρου του ΔΣ αποφάσισε το βράδυ της Δευτέρας την αναβολή των σημερινών εκλογών για την ανάδειξη αντιπροσώπων για το ΔΣ και την Ομοσπονδία. «Με την απόφαση αυτή παραβιάζονται το Καταστατικό της Ενωσης, αλλά και οι πιο στοιχειώδεις αρχές δημοκρατικής λειτουργίας», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Η ΔΗΠΑΚ στις 22.11.2004 κατέθεσε παραταξιακό ψηφοδέλτιο, «το οποίο η εφορευτική επιτροπή, επικαλούμενη το καταστατικό της Ενωσης, το απέρριψε (οι εκλογές για το ΔΣ γίνονται με το πλειοψηφικό σύστημα και κατά συνέπεια με ενιαία λίστα), αφαιρώντας κατ' ουσία το αναφαίρετο και αυτονόητο δικαίωμα, ακόμα και για τα πλαίσια της αστικής δημοκρατίας, του εκλέγειν και εκλέγεσθαι για τους υποψηφίους της παράταξης». Η ΔΗΠΑΚ επανειλημμένα έχει τονίσει ότι η εκλογή αντιπροσώπων στο ΔΣ της ΕΝΙΘ μέσω αντιπροσώπων είναι καλπονοθευτική και παραβιάζεται ο νόμος 1264/82 για την κατοχύρωση των συνδικαλιστικών ελευθεριών των εργαζομένων. Το σκεπτικό αυτό δέχτηκε και το δικαστήριο, όπου προσέφυγε η ΔΗΠΑΚ μετά την απόρριψη από την εφορευτική επιτροπή του ψηφοδελτίου της. Σημειώνεται ότι στην απόφαση του δικαστηρίου αναφερόταν ότι «επιτρέπεται στους αιτούντες (ΔΗΠΑΚ) η συμμετοχή στις αρχαιρεσίες της 1/12 ως συνδυασμός, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα στερηθούν του δικαιώματος του εκλέγεσθαι». Μετά την ενημέρωση από τη ΔΗΠΑΚ για την παραπάνω απόφαση και τη διεξαγωγή των εκλογών χωρίς αποκλεισμούς, «η εφορευτική επιτροπή μετά από μια ερμηνεία λάστιχο του Καταστατικού από πλευράς απερχόμενου προέδρου κατέληξε στην εξουσιοδότηση του απερχόμενου ΔΣ για προκήρυξη νέας γενικής συνέλευσης και νέας ημερομηνίας εκλογών».

Μετά την εξέλιξη αυτή, η ΔΗΠΑΚ καλεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς σε επαγρύπνηση, σε αγωνιστική απάντηση για την επιχειρούμενη από την πλειοψηφία του απερχόμενου ΔΣ «πραξικοπηματική» διάλυση της ΕΝΙΘ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ