Σάββατο 18 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Διαδηλώνουν σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη

Αγωνιστική απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που τους καταδικάζει στη φτώχεια και την εξαθλίωση, δίνουν οι συνταξιούχοι την ερχόμενη Τρίτη, 21 Δεκέμβρη, με συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Διεκδικούν: Ουσιαστικές αυξήσεις που να αντιμετωπίζουν την ακρίβεια. Επίδομα θέρμανσης. Συντάξεις που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες πραγματικές ανάγκες τους. Δημόσια και δωρεάν Υγεία. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Πιο συγκεκριμένα στην Αθήνα, η συγκέντρωση έχει οριστεί στις 10 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος και διοργανώνεται από τις συνεργαζόμενες Ομοσπονδίες των συνταξιούχων ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ - ΝΑΤ - ΕΛΤΑ - ΤΑΕ - ΟΤΑ και ΔΗΜΟΣΙΟΥ. Στη Θεσσαλονίκη ανάλογη κινητοποίηση διοργανώνει την ίδια μέρα στις 10 το πρωί, στο Αγαλμα Βενιζέλου, η Συντονιστική Επιτροπή των Συνταξιουχικών Οργανώσεων της Β. Ελλάδας.

Οπως υπογραμμίζουν οι συνεργαζόμενες ομοσπονδίες και μετά τις προκλητικές δηλώσεις του πρωθυπουργού, ότι η οικονομία δεν αντέχει για περισσότερα, δε μένει άλλο στους συνταξιούχους από το να βγουν και πάλι στους δρόμους. Αυτό κάνουν πράξη και με τη νέα τους κινητοποίηση, που έρχεται λίγες μέρες μετά τις μεγάλες διαδηλώσεις που πραγματοποίησαν στις 2 Δεκέμβρη σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Γιάννενα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ