Σάββατο 18 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΙΛΚΙΣ
Στα χέρια τους ο αγώνας

Πέταξαν έξω από τη συνέλευση το «πουλητάρι» του Ηλιάδη

Δυναμικά συνεχίζουν τον αγώνα για τη διασφάλιση των δεδουλευμένων τους και την υπεράσπιση του δικαιώματός τους στη δουλιά, οι εργαζόμενοι στα «Βαφεία Κιλκίς» και τις άλλες επιχειρήσεις του ομίλου Ηλιάδη, σε Πιερία και Θεσσαλονίκη. Οι εργαζόμενοι του Κιλκίς κρατούν σταθερό το μέτωπο πάλης που έχουν ανοίξει ενάντια στην κυβέρνηση, την εργοδοσία και τους εργοδοτικούς συνδικαλιστές. Χτες βράδυ ξεμπέρδεψαν οριστικά με τον ξεπουλημένο πρόεδρο του Σωματείου τους Γιάννη Καρανάσιο. Τον πέταξαν έξω από τη Γενική τους Συνέλευση όταν αντιλήφθηκαν πως είχε απευθείας ανοιχτή τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας με τους αδελφούς Ηλιάδη και τους μετέδιδε κατά γράμμα τα όσα συζητούσαν. Και πείστηκαν πια για το πώς και με ποιους πρωταγωνιστές στήνονται τα εργοδοτικά παιχνίδια στην πλάτη τους.

Ο Γ. Καρανάσιος, συνδικαλιστικό παιδί του ΔΑΚίτη προέδρου του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς Δ. Βουλγαράκη, προσπαθούσε να πείσει τους εργαζόμενους να εγκαταλείψουν τις διεκδικήσεις τους και να επιστρέψουν στη δουλιά. Μάλιστα προχτές, ενώ αντιπροσωπεία του Σωματείου τους βρισκόταν στην Αθήνα για συνάντηση με τον υφυπουργό Απασχόλησης, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου και ο πρόεδρος του Σωματείου κάλεσαν σε συνεδρίαση τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης προκειμένου να προετοιμάσουν το κλίμα. Η προσπάθεια ξεπουλήματος του αγώνα των εργαζομένων δεν πέρασε. Και χτες αποκρούστηκε για άλλη μια φορά μαζικά μέσα από τη Γενική Συνέλευση.

Οι αδελφοί Ηλιάδη χτες κατέθεσαν αίτηση πτώχευσης για την επιχείρηση των «Βαφείων Κιλκίς». Στο μεταξύ έχουν υπενοικιάσει τις εγκαταστάσεις των βαφείων στην άλλη εταιρία τους, τα «Πλεκτήρια Πιερίας». Και πρότειναν στους εργαζόμενους να μπουν για δουλιά στα «Πλεκτήρια Πιερίας», προφανώς αφού πρώτα παραιτηθούν από τις διεκδικήσεις τους για τα δεδουλευμένα 3 μηνών που τους οφείλει, τα αναδρομικά από τις αυξήσεις και φυσικά χωρίς αποζημίωση απόλυσης από τα «Βαφεία». Οι εργαζόμενοι έχουν ξεκαθαρίσει πως θα συνεχίσουν να περιφρουρούν το εργοστάσιο για να μην μπορέσει ο εργοδότης να μεταφέρει μηχανήματα και εμπορεύματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ