Σάββατο 18 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
NOVA BANK
Απειλή απόλυσης γιατί απέργησε!

Εργαζόμενος της Nova Bank, καλείται σε απολογία και απειλείται με απόλυση επειδή συμμετείχε στην 24ωρη απεργία που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 15 Δεκέμβρη. Πρόκειται για τον Ανέστη Θεοδωρίδη, εργαζόμενο στο υποκατάστημα της τράπεζας στην περιοχή της Β. Ολγας.

Θυμίζουμε ότι η 24ωρη απεργία που έγινε στη Θεσσαλονίκη αποφασίστηκε από το ΕΚΘ, μετά από πρόταση του ΠΑΜΕ. Την επόμενη ημέρα της απεργίας, ο Α. Θεοδωρίδης έλαβε κλήση από την επιχείρηση με την οποία καλείται να απολογηθεί για την απόφασή του να απεργήσει.

Οπως καταγγέλλουν συνδικαλιστές, αυτή δεν είναι η πρώτη περίπτωση απειλής και προκλητικής παρέμβασης της επιχείρησης σε βάρος εργασιακών, αλλά και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Η Nova Bank, χαρακτηρίζεται από τους εργαζόμενους ως το «νταχάου» των τραπεζών. Οι τραπεζοϋπάλληλοι στα καταστήματά της δουλεύουν στην πλειοψηφία τους όρθιοι, δεν πληρώνονται υπερωρίες και η δουλιά τους έχει εντατικοποιηθεί σε μέγιστο βαθμό.

Με παρέμβασή του προς την επιχείρηση το ΕΚΘ σημείωσε πως πρέπει να σταματήσει κάθε δίωξη και βλαπτική συμπεριφορά σε βάρος του εργαζόμενου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ