Σάββατο 18 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Στημένο κατηγορητήριο

Αναβλήθηκε η δίκη των τριών συνδικαλιστών, αποκαλυπτικές οι καταθέσεις

Αναβλήθηκε «λόγω παρέλευσης χρόνου» η προγραμματισμένη για χτες δίκη που «έστησε» η κυβέρνηση της ΝΔ κατ' εντολή του εφοπλιστικού κεφαλαίου, συνεχίζοντας το «έργο» της προηγούμενης κυβέρνησης, με «κατηγορούμενους» το δικαίωμα στην απεργία και την υπεράσπισή του από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Στη δίκη που αναβλήθηκε λόγω παρέλευσης του ωραρίου, θα κρινόταν αν οι ναυτεργάτες του τουριστικού πλοίου «Ερμής» είχαν δικαίωμα συμμετοχής στη ναυτεργατική απεργία στις 26 Απρίλη του 2001 και αν οι πρωτοπόροι αγωνιστές του ταξικού ναυτεργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, ενταγμένοι στις γραμμές του ΠΑΜΕ, Γιώργος Τούσσας (σήμερα ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και τότε πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ), Γιάννης Μανουσογιαννάκης πρόεδρος του ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και ο Θανάσης Σιδηρόπουλος μέλος της διοίκησης της ναυτεργατικής Ενωσης Ηλεκτρολόγων είχαν το δικαίωμα να περιφρουρήσουν την απεργιακή κινητοποίηση.

Το γεγονός ότι η δίωξη είναι πέρα για πέρα «στημένη» αποκαλύπτεται από την ίδια τη δικογραφία, καθώς όχι μόνο δεν υπάρχει ούτε μια κατάθεση μέλους του πληρώματος του πλοίου, από την οποία να προκύπτει κατηγορία εναντίον των τριών συνδικαλιστών, αλλά δεν αναφέρονται πουθενά ούτε καν τα ονόματά τους!

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη απεργία είχε κηρυχτεί για τα ασφαλιστικά ζητήματα των ναυτεργατών και είχε ώρα έναρξης τις 6 τα ξημερώματα της 26ης Απρίλη. Μια ώρα μετά και όπως προκύπτει από την κατάθεση του καπετάνιου του πλοίου, ο λιμενάρχης του Φλοίσβου μετά από συνεννόηση με την πλοιοκτήτρια εταιρία, έδωσε εντολή απόπλου με στόχο να σπάσει την απεργία.

Κυβέρνηση, εφοπλιστές και δικαστικές αρχές έχουν και ένα σημαντικό σύμμαχο σ' όλη αυτή την προσπάθεια, να χτυπηθούν βασικά συνδικαλιστικά δικαιώματα των ναυτεργατών, και δεν είναι άλλος από τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό. Ετσι, βασικός μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη είναι ο Κούζιλος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ