Σάββατο 18 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΕ ΗΜΑΘΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Οδηγός η εμπειρία από την αντεργατική πολιτική

«Η εμπειρία που αποκτήθηκε από τους εργαζόμενους και το λαό της Νάουσας επιβάλλεται να γίνει το εφαλτήριο και για άλλους πιο μαζικούς και συντονισμένους αγώνες, για γενικότερες πολιτικές αλλαγές με στόχο μια άλλη εξουσία, τη λαϊκή». Αυτό το κάλεσμα απευθύνει προς τον εργαζόμενο λαό της Νάουσας και όλου του νομού η ΝΕ Ημαθίας του ΚΚΕ. Και ξεκαθαρίζει πως μόνο «μια τέτοια εξουσία μπορεί να οργανώσει τη λαϊκή οικονομία, όπου ο πλούτος που παράγεται να γίνεται κοινωνική ιδιοκτησία. Οπου θα υπάρχει ο κεντρικός σχεδιασμός για τους βασικούς κλάδους (όπως της κλωστοϋφαντουργίας) και θα κυριαρχεί ο εργατικός - κοινωνικός έλεγχος».

Η ΝΕ Ημαθίας του ΚΚΕ χαρακτηρίζει τις πρόσφατες ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τις απολυμένες της ΤΡΙΚΟΛΑΝ μέτρα-«ασπιρίνες» που δεν ικανοποιούν τα αιτήματα της εργατικής τάξης και δεν απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις των εργαζομένων και των οικογενειών τους. Σημειώνει δε: «Κι αυτά τα "ψίχουλα" που ανακοίνωσε την προηγούμενη βδομάδα ο υφυπουργός Απασχόλησης -θέσεις μερικής απασχόλησης, οικονομικό βοήθημα, ένταξη σε πρόγραμμα του ΛΑΕΚ - υπήρξαν αποτέλεσμα της πίεσης, του αγώνα, της συνεπούς στάσης που κράτησαν οι εργαζόμενοι όλο το προηγούμενο διάστημα. Της πίεσης που άσκησαν όχι μόνο απέναντι στην κυβερνητική εξουσία αλλά και στους τοπικούς φορείς (Τοπική και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση)».

Σημειώνει πως τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων δε χωρούν στους αναπτυξιακούς νόμους των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που εξυπηρετούν αποκλειστικά και μόνο τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και την αύξηση της κερδοφορίας τους.

Καλεί, τέλος, τους απολυμένους και τους εργαζόμενους της Νάουσας, τους εργαζόμενους και τους άνεργους όλου του νομού, μαζί με τα άλλα λαϊκά στρώματα των επαγγελματιών, εμπόρων, αγροτών, να εγκαταλείψουν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, να συσπειρωθούν και να δράσουν μαζί με το ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ