Σάββατο 18 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΕΛΠΙΣ»
Πληρώνει εφημερίες με χρήματα εκποιήσεων!

Το σωματείο ετοιμάζεται για κινητοποιήσεις

«Απ' τα έτοιμα» πληρώνει το νοσοκομείο «Ελπίς» τις εφημερίες των γιατρών καθώς σφίγγει η θηλιά της λιτότητας τόσο της προηγούμενης όσο και της σημερινής κυβέρνησης.

Οπως καταγγέλλει το σωματείο των εργαζομένων, το νοσοκομείο θα πληρώσει 700.000 ευρώ για τελεσίδικες αποφάσεις που αφορούν τις εφημερίες των γιατρών. Οι εφημερίες είναι απ' το 2000 και έμειναν σε δικαστική εκκρεμότητα για την οποία «υπάρχουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση», τονίζει το σωματείο.

Επειδή δεν υπάρχει το απαραίτητο κονδύλι, εκδόθηκε ένταλμα για την πληρωμή των τελεσίδικων αποφάσεων για τις εφημερίες από το λογαριασμό του νοσοκομείου σε Τράπεζα, στον οποίο είναι κατατεθειμένα τα χρήματα απ' την εκποίηση ακινήτων και κληροδοτημάτων που έγινε πριν έξι χρόνια για την ανάπτυξη υποδομών και εξοπλισμού. Η εκποίηση των στοιχείων έγινε με τη σύμφωνη γνώμη του υπουργείου και όπως προέβλεπε ο σκοπός των δωρεών των κληροδοτημάτων και προκειμένου να βελτιωθούν οι παροχές του νοσοκομείου.

Το Σωματείο καταγγέλλει ως παράνομο και πολιτικά απαράδεκτο να χρησιμοποιηθούν τα χρήματα των εκποιήσεων για να καλύψουν υποχρεώσεις του υπουργείου Υγείας. Επίσης το σωματείο καταγγέλλει ότι το υπουργείο Υγείας πήρε πίσω τον περασμένο Σεπτέμβρη και 600.000 ευρώ που προορίζονταν για έργα.

«Είναι προφανές ότι οι πολιτικές επιλογές του υπουργείου Υγείας είναι να οδηγήσουν το νοσοκομείο στον "κατήφορο" της υποβάθμισης σε όλα τα επίπεδα, δηλαδή της υποχρηματοδότησης του νοσοκομείου και ανυπαρξίας πολιτικής αντιμετώπισης των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό» υπογραμμίζει το σωματείο και τονίζει ότι θα αντιδράσει δυναμικά σε περίπτωση που θα υλοποιηθεί το ένταλμα πληρωμών για τις δικαστικές αποφάσεις, με χρήματα των εκποιήσεων των κληροδοτημάτων των νοσοκομείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ