Σάββατο 18 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΕΒΕΝΑ
Τη Δευτέρα αγωνιστικό «ραντεβού» στα εγκαίνια...

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι απλήρωτοι οικοδόμοι

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 20 του Δεκέμβρη, στη Γέφυρα του Πολύμυλου, όπου θα γίνουν τα εγκαίνια για την παράδοση του Τμήματος Πολύμυλου-Βέροιας της Εγνατίας Οδού, αποφάσισαν να κλιμακώσουν την πάλη τους οι οικοδόμοι των Γρεβενών οι οποίοι δυόμισι μήνες τώρα παραμένουν απλήρωτοι από τις εταιρίες που έχουν αναλάβει την εκτέλεση δημόσιων έργων.

Χτες από τις 10 το πρωί απέκλεισαν τον κεντρικό δρόμο των Γρεβενών στο ύψος της νομαρχίας και από τις 11.30 π.μ. έως τη 1 μ.μ. απέκλεισαν και την είσοδο της νομαρχίας. Στελέχη της Τοπικής Γραμματείας Γρεβενών του ΠΑΜΕ βρέθηκαν ενεργά συμπαραστάτες στον αγώνα τους. Και από το βήμα της συγκέντρωσης κάλεσαν τους εργαζόμενους και όλο το λαό του νομού να συμπαρασταθούν στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων των δύο εταιριών.

Οι οικοδόμοι απαιτούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους και είναι αποφασισμένοι να παλέψουν για να μπει τέρμα στην ασυδοσία των κατασκευαστικών εταιριών. Ξέρουν πως απέναντί τους δεν έχουν μόνο τους μεγαλοεργολάβους που τσεπώνουν το ζεστό χρήμα. Εχουν και την αντεργατική πολιτική του δικομματισμού, η οποία χρόνια τώρα γκρεμίζει τις κατακτήσεις τους.

Οι οικοδόμοι που δουλεύουν στη «Βαλκανική Τεχνική» (πρώην «Πανμακεδονική») και χτίζουν τις εργατικές κατοικίες των Γρεβενών, αλλά και οι συνάδελφοί τους στην «Εμπεδος ΑΕ» που δουλεύουν σε Τμήμα της Εγνατίας Οδού, είναι οι πραγματικοί δημιουργοί των μεγάλων έργων που αύριο θα τρέξουν να εγκαινιάσουν οι υπουργοί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ