Τετάρτη 12 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Πράσινη υποκρισία

Τις προτάσεις που έκανε η ΝΔ και ο πρόεδρος της ΕΑΣ Λάρισας τα τρία προηγούμενα έτη για να επιδοτηθούν τα εντός ΟΣΔΕ βαμβάκια ακολουθεί και το ΠΑΣΟΚ.

Μπροστά στην αδιέξοδη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο βαμβάκι εξαιτίας του ισχύοντος καταστροφικού κοινοτικού κανονισμού, από τον Τομέα Παραγωγής και Εμπορίου του ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε χτες μια ανακοίνωση όπου αναφέρεται πως πρέπει: «Να πληρωθούν όλοι οι παραγωγοί με βάση τις καλλιεργημένες εκτάσεις που τους αναλογούν, σύμφωνα με το Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ)»... Η ΝΔ πάντως έβγαλε πως οι εντός ΟΣΔΕ εκτάσεις είναι 3.660.000 στρέμματα, που με μια λογική παραγωγή 320 κιλά το στρέμμα δίνουν τελική παραγωγή 1.171.000 τόνους... Τι λέει το ΠΑΣΟΚ επ' αυτού, να επιδοτηθούν αυτά τα κιλά;

Από την άλλη, ο Γ. Παπανδρέου, στηρίζοντας την πολιτική της κυβέρνησης και ...ανταποδίδοντας στον πρωθυπουργό της προγενέστερες υπηρεσίες της ΝΔ, ανέφερε πως: «Εμείς δεν υιοθετούμε ακραίες μορφές αγώνα». Προφανώς, ο Γιωργάκης εννοεί πως δε θέλει να βγουν τα τρακτέρ στους δρόμους... και να διεκδικήσουν οι αγρότες δυναμικά και αγωνιστικά τα δίκαια αιτήματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ