Τετάρτη 12 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΑΣΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
«Θα τα πούμε στις 31 Γενάρη»!

Απαντήσεις και λύσεις στα προβλήματα όλων των αγροτικών προϊόντων απαιτούν με τις κινητοποιήσεις τους οι μικρομεσαίοι αγρότες. Στόχος της πάλης η ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ

Το προεδρείο της σύσκεψης

Eurokinissi

Το προεδρείο της σύσκεψης
ΛΑΡΙΣΑ (Του ανταποκριτή μας).--

Το συνολικό αγροτικό πρόβλημα της χώρας θα τεθεί «επί τάπητος» στην πανελλαδική, παναγροτική κινητοποίηση που διοργανώνει, στις 31 Γενάρη, η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση. Στην πανελλαδική σύσκεψη της ΠΑΣΥ, που πραγματοποιήθηκε χτες το μεσημέρι στη Λάρισα - πήραν μέρος εκπρόσωποι του συνεπούς αγροτικού κινήματος από όλη τη χώρα - μεταφέρθηκε η οργή του αγροτικού κόσμου για την πληθώρα και την οξύτητα των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ύπαιθρος κι εκφράστηκε η θέληση και η ετοιμότητα των μικρομεσαίων αγροτών να κάνουν τον αγώνα τους πιο μαζικό, πιο δυναμικό, με σωστό διεκδικητικό πλαίσιο και προοπτική. Ταυτόχρονα, έγινε ανταλλαγή πείρας και προτάσεων για το πώς θα οργανωθεί και θα συντονιστεί καλύτερα η κινητοποίηση, ώστε να πετύχει τους στόχους της.

Στην εισηγητική ομιλία του Β. Μπούτα, αλλά και στις παρεμβάσεις δεκάδων άλλων στελεχών της ΠΑΣΥ, τονίστηκε:

  • Ο αγώνας γίνεται για να εξασφαλιστεί το παρόν και το μέλλον της μικρομεσαίας αγροτιάς, που απειλείται άμεσα με ολοκληρωτικό ξεκλήρισμα κι όχι απλώς για να πάρουν, φέτος, οι αγρότες μερικά λεφτουδάκια παραπάνω, για να ικανοποιηθούν αποσπασματικά και πρόσκαιρα αιτήματα.
  • Οι μικρομεσαίοι αγρότες βγαίνουν στους δρόμους απαιτώντας απαντήσεις και λύσεις για τα προβλήματα όλων των αγροτικών προϊόντων κι όχι μόνο του βαμβακιού. Διότι το ίδιο οξυμένα προβλήματα με τους βαμβακοπαραγωγούς αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί σιτηρών, λαδιού, καπνού, οπωροκηπευτικών, πατάτας κ.ά., που βλέπουν το εισόδημά τους να συρρικνώνεται και βρίσκονται λίγο πριν το ξεκλήρισμα.
  • Αποψη από τη χτεσινή σύσκεψη

    ICON

    Αποψη από τη χτεσινή σύσκεψη
    Η κινητοποίηση της 31 Γενάρη, ουδεμία σχέση έχει με την αγωνία και τον αγώνα των φιλοκυβερνητικών αγροτοσυνδικαλιστών της Λάρισας και της Μαγνησίας να εξυπηρετήσουν συμφέροντα των ίδιων και μεγαλοαγροτών, αφήνοντας στο απυρόβλητο την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ. Θέση σ' αυτή την κινητοποίηση έχουν όλοι οι αγρότες, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων και κομματικών προτιμήσεων, που συμφωνούν με το διεκδικητικό πλαίσιο και την προοπτική που θέτει η ΠΑΣΥ.
  • Στόχος της πάλης του συνεπούς αγροτικού κινήματος είναι η ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ και η δημιουργία των προϋποθέσεων, σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, για την εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής υπέρ των συμφερόντων της μικρομεσαίας αγροτιάς και προς όφελος του λαού και του τόπου.
  • Οι αγωνιζόμενοι αγρότες προσδοκούν την αγωνιστική συμπαράταξη των εργαζομένων και τα άλλων λαϊκών στρωμάτων του χωριού και της πόλης, επισημαίνοντας ότι τα προβλήματα είναι αλληλένδετα, αντίπαλος ο ίδιος και ο στόχος κοινός.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ