Τετάρτη 12 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Ο πιο καλός ο υπουργός...

Ως ο πιο καλός υπουργός... της ΝΔ εμφανίστηκε χτες ο Γ. Ανωμερίτης, υπεύθυνος του ΠΑΣΟΚ για τον τομέα γεωργίας. Μιλώντας χτες το πρωί σε αθηναϊκό τηλεοπτικό σταθμό εμφάνισε υποκριτικά το πρόβλημα του βαμβακιού, ως θέμα συζήτησης και συνεννόησης των εμπλεκόμενων πλευρών στον κλάδο αυτό. Ο Γ. Ανωμερίτης, που ψήφισε τον Απρίλη του 2001 τον ισχύοντα καταστροφικό κανονισμό για το βαμβάκι, που με ΠΑΣΟΚική ευλάβεια εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ, θέλησε χτες να εμφανίσει πως τάχα εξασφαλίστηκαν οι πόροι για το βαμβάκι. Δεν είπε όμως ποιοι πόροι και για ποια παραγωγή.

Μήπως ο Γ. Ανωμερίτης εννοεί ότι δε θα μπαίνει πρόστιμο συνυπευθυνότητα σε μια παραγωγή 782.000 τόνων, ή δε θα αυξάνεται ο συντελεστής του προστίμου συνυπευθυνότητας (που είναι 50%) μετά τους 1.138.000 τόνους κατά 0,2% ανά 15.170 τόνους, ούτως ώστε στους 1.501.000 τόνους να μηδενίζεται η επιδότηση; Ο κύριος Ανωμερίτης γνώριζε και γνωρίζει ότι σε φυσιολογικές συνθήκες η ελληνική παραγωγή βαμβακιού κυμαίνεται στους 1.200.000 με 1.300.000 τόνους. Ομως τον Απρίλη του 2001 ψήφισε έναν κανονισμό συρρίκνωσης της ελληνικής βαμβακοκαλλιέργειας και σκληρής τιμωρίας όσων δουλεύουν, για να έχουν καλή παραγωγή βαμβακιού.

Από το 2001 και μετά, οι βαμβακοπαραγωγοί έχουν υποστεί τα πάνδεινα και έχουν δει το εισόδημά τους να μειώνεται θεαματικά. Και αντί λύσεων μέχρι τον Μάρτη του 2004 άκουγαν τις υποκριτικές αντιπολιτευτικές κορόνες της ΝΔ και μετά τον Μάρτη του 2004 τις υποκριτικές αντιπολιτευτικές κορόνες του ΠΑΣΟΚ. Η ουσία όμως είναι πως και επί ΠΑΣΟΚ και επί ΝΔ τα πράγματα είναι απελπιστικά ίδια και το μόνο που διαφέρει είναι το πώς γίνονται οι διατυπώσεις εμπαιγμού των βαμβακοπαραγωγών. Και είναι καιρός πλέον οι βαμβακοπαραγωγοί και ειδικότερα οι μικρομεσαίοι να βάλουν κάθε «γαλαζοπράσινο» κατεργάρη στον πάγκο του και να απαιτήσουν αγωνιστικά το δικαίωμα να μπορούν να παράγουν ελεύθερα και να έχουν τιμές αξιοπρέπειας και επιβίωσης. Και είναι καιρός να κρίνουν αν όλα αυτά μπορεί να τους τα δώσει ο κάθε Ανωμερίτης ή ο κάθε Μπασιάκος!...


Κ.Δ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ