Παρασκευή 28 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
ΤΕΔΚΝΑ - Νομαρχία συμπαραστέκονται στη δημοτική αρχή

Τη συμπαράστασή της στους αιρετούς του Δήμου Νίκαιας και την πλήρη αντίθεσή της στην αντιμετώπισή τους από την ηγεσία του ΙΚΑ ως κοινών εισφοροφυγάδων, εκφράζει, με επιστολή που απέστειλε χτες στον δήμαρχο Στέλιο Μπενετάτο, η Τοπική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΤΕΔΚΝΑ).

Το ΔΣ της ΤΕΔΚΝΑ, στη συνεδρίασή του στις 20 Γενάρη, αφού έλαβε γνώση όλων των στοιχείων για τη λήψη αναγκαστικών μέτρων από το ΙΚΑ σε βάρος των αιρετών του Δήμου Νίκαιας, αποφάσισε ομόφωνα: Να συμπαρασταθεί στους αιρετούς του Δήμου Νίκαιας και να εκφράσει την πλήρη αντίθεσή του στην αντιμετώπιση των αιρετών της Αυτοδιοίκησης ως κοινών εισφοροφυγάδων, από τη στιγμή μάλιστα που οι επίμαχες εισφορές έχουν καταβληθεί από το Δήμο σε άλλον ασφαλιστικό φορέα (ΤΕΒΕ). Να ζητήσει την τροποποίηση των σχετικών διατάξεων, οι οποίες, όπως ισχύουν σήμερα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν εφαρμοζόμενες εναντίον αιρετών που υπηρετούν την κοινωνία και τους δημότες.

Να καλέσει τον διοικητή του ΙΚΑ για την άμεση αναστολή κάθε ενέργειας που στρέφεται κατά της προσωπικής περιουσίας αιρετών της Αυτοδιοίκησης και στη συγκεκριμένη περίπτωση εναντίον της περιουσίας των αιρετών του Δήμου Νίκαιας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σχετική επιστολή προς το δήμαρχο Νίκαιας απέστειλε και ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας, σύμφωνα με την οποία καλεί το υπουργείο Εσωτερικών να τροποποιήσει άμεσα στη Βουλή τις απαράδεκτες αυτές διατάξεις. «Στο επικείμενο νομοσχέδιο, αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή, μαζί με τις ρυθμίσεις για τους Δήμους και τις Δημοτικές Επιχειρήσεις προς το ΙΚΑ, να συμπληρωθούν οι απαραίτητες διατάξεις για το θέμα αυτό και να υποχρεωθεί η Διοίκηση του ΙΚΑ να αναστείλει κάθε ενέργεια που στρέφεται κατά της προσωπικής περιουσίας των αιρετών».

Υπενθυμίζουμε ότι το ΙΚΑ έχει στραφεί κατά φυσικών προσώπων της σημερινής Διοίκησης του Δήμου Νίκαιας, προκειμένου να εισπράξει χρήματα, που, όπως υποστηρίζει, του οφείλει η προηγούμενη δημοτική αρχή. Πιο συγκεκριμένα, έχει προχωρήσει σε πλειστηριασμό των περιουσιακών στοιχείων του προέδρου και του αντιπροέδρου του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου για οφειλές προηγούμενων ετών και, παράλληλα, διεκδικεί το ποσό των 811.403 ευρώ από τον ίδιο τον δήμαρχο Νίκαιας Στέλιο Μπενετάτο για οφειλές κυρίως της προηγούμενης Διοίκησης, αν και πολλές από αυτές έχουν ήδη καταβληθεί από το Δήμο Νίκαιας στο ΤΕΒΕ, γιατί σχετίζονταν με μισθώσεις έργου. Είναι χαρακτηριστικό ότι για την περίοδο 1993-2002 οι οφειλές ανέρχονται στο ποσό των 691.840 ευρώ και για την τελευταία διετία 2002-2004 στο ποσό των 119.563 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ