Παρασκευή 28 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΤΕ
«Παγώνει» καταβολές σε προμηθευτές

Να «παγώσει» μέχρι νεοτέρας την καταβολή των αμοιβών στις εταιρίες «Ζήμενς», «Ιντρακόμ» και «ANCO», για τις υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης και να αναθέσει σε ξένο οίκο την κοστολόγηση των συγκεκριμένων υπηρεσιών, αποφάσισε χτες το ΔΣ του ΟΤΕ.

Υπενθυμίζεται ότι με προηγούμενη απόφαση το ΔΣ του ΟΤΕ είχε εγκρίνει την καταβολή 40,6 εκατ. ευρώ στις συγκεκριμένες εταιρίες για υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης που προσέφεραν τη διετία 2003 - 2004, καθώς αποκρύφτηκε εισήγηση της Διεύθυνσης Διαχείρισης Δικτύου και Συντήρησης, η οποία ανέφερε ότι δεν αιτιολογούνται αμοιβές άνω των 26 εκατ. ευρώ.

Μετά από δημοσιεύματα στα οποία αναφερόταν ότι ο ΟΤΕ βρίσκεται σε πλήρη αδυναμία να καταβάλλει στις τρεις εταιρίες τις υπερκοστολογημένες αμοιβές, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Δημ. Παπαγγελόπουλος, διέταξε προκαταρκτική εξέταση.

Την έρευνα ανέλαβε η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ελένη Τουλουπάκη, η οποία διερευνά τη βασιμότητα ή μη των καταγγελιών, καθώς και αν στην υπόθεση προκύπτει η διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκομένων αδικημάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ