Πέμπτη 3 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Κοινό το συλλαλητήριο

Οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικροί ΕΒΕ των Ιωαννίνων, μαζί με τους εργαζόμενους του κλάδου απαντούν με κοινό αγώνα στην πρόκληση της κυβέρνησης και των πολυεθνικών - μεγαλεμπόρων για το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, με το παγγιαννιώτικο συλλαλητήριο που διοργανώνουν τη Δευτέρα 7 του Φλεβάρη. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης θα γίνουν δύο προσυγκεντρώσεις, στις 6.30 το απόγευμα. Η μία θα γίνει έξω από την Ομοσπονδία ΕΒΕ (Αραβαντινού) όπου θα συγκεντρωθούν οι επαγγελματίες, έμποροι και βιοτέχνες. Η άλλη, έξω από το Εργατικό Κέντρο (Γιοσέφ Ελιγιά) από τους εργατοϋπαλλήλους. Θα ακολουθήσει κοινή πορεία και συγκέντρωση στη Νομαρχία.

Η κινητοποίηση διοργανώνεται από τις Ομοσπονδίες των ΕΒΕ Ιωαννίνων και των Εμπορικών Συλλόγων Βορειοδυτικής Ελλάδας, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων, το Εργατικό Κέντρο, τα σωματεία συνταξιούχων και άλλους φορείς.

Στην αφίσα με την οποία καλούν στην κινητοποίηση, τα συνδικάτα ΕΒΕ και εργαζομένων τονίζουν χαρακτηριστικά: «ΟΧΙ στο απελευθερωμένο εξοντωτικό ωράριο» που για τους μικρούς ΕΒΕ σημαίνει κλείσιμο μαγαζιών και αύξηση ανεργίας, για τους εργαζόμενους διάλυση της σταθερής εργασίας και αύξηση της μερικής απασχόλησης, για τους καταναλωτές μεγαλύτερη ακρίβεια. «Οι μόνοι που ωφελούνται είναι τα ολιγοπώλια που θα μονοπωλήσουν την αγορά και θα αυξήσουν περισσότερο τα κέρδη τους», καταλήγουν οι διοργανωτές της κινητοποίησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ