Πέμπτη 3 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΣΟΦΤΕΞ»
Προαναγγελία νέων απολύσεων

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν τις αντεργατικές μεθοδεύσεις της ιδιοκτήτριας πολυεθνικής στη μονάδα Χ2 και προχωρούν σε στάσεις εργασίας

Σε τετράωρες στάσεις εργασίας στο τέλος κάθε βάρδιας, την Παρασκευή και την ερχόμενη Τρίτη, προχωρούν οι εργαζόμενοι της «ΣΟΦΤΕΞ», αντιδρώντας στη μεθόδευση της εργοδοσίας να συρρικνώσει ακόμα παραπέρα την παραγωγή και να αλλάξει μονομερώς τη σύμβαση εργασίας του προσωπικού στη μονάδα Χ2. Σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων, η πολυεθνική «BOLTON GROUP», ιδιοκτήτρια της «ΣΟΦΤΕΞ», αποφάσισε να σταματήσει τη λειτουργία της μονάδας τα Σαββατοκύριακα, για πρώτη φορά από την ίδρυση της «ΣΟΦΤΕΞ» και κατά παράβαση των ατομικών συμβάσεων που υπέγραψαν οι εργαζόμενοι.

Η διοίκηση της επιχείρησης, προκειμένου να περάσει χωρίς αντιδράσεις τα σχέδιά της, παρουσιάζει το μέτρο σαν προσωρινό. Οι εργαζόμενοι όμως καταγγέλλουν ότι η παύση της λειτουργίας της μονάδας τα Σαββατοκύριακα ανοίγει το δρόμο για νέα αντεργατικά μέτρα (ανάλογα με εκείνα που επιβλήθηκαν στα εργοστάσια του Μεγάλου Πεύκου, στις αποθήκες και στα Γραφεία-Πωλήσεις), για νέες απολύσεις, ενώ την ίδια στιγμή μειώνεται και το εισόδημά τους κατά 40%. «Το αντεργατικό μέτρο που πήραν», καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο, «δεν είναι προσωρινό, όπως λένε, αλλά μόνιμο. Δεν μπορούν πλέον να ξεγελάσουν κανέναν. Από αυτά που έχουμε ζήσει τα τελευταία χρόνια συμπεραίνουμε ότι άμα χτυπήσουν και περάσουν αυτά στη Χ2 θα ξεκινήσουν πάλι και στα δύο εργοστάσια».

Το Σωματείο Εργαζομένων πρότεινε πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων συγκεκριμένο σχέδιο λειτουργίας της επιχείρησης, που θα διασφάλιζε τα δικαιώματα των εργαζομένων, το οποίο όμως απέρριψε η εργοδοσία, εμμένοντας στα αντεργατικά της σχέδια. Οι εργαζόμενοι προσανατολίζονται στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους στην περίπτωση που συνεχιστούν οι μεθοδεύσεις της εργοδοσίας και διεκδικούν την υπογραφή ΣΣΕ που να καλύπτει τις σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ