Πέμπτη 3 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Διεκδικούν μονιμοποίηση

Τη μονιμοποίησή τους διεκδικούν οι 63 εργαζόμενοι που εδώ και 10 -15 χρόνια απασχολούνται στην καθαριότητα του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης μέσω εργολάβου. Παράλληλα καταγγέλλουν τον ΟΛΘ διότι δεν προώθησε στο υπηρεσιακό του συμβούλιο τις αιτήσεις που είχαν υποβάλει προκειμένου να ενταχθούν στις διατάξεις του Προεδρικού Διατάγματος του υπουργείου Εσωτερικών για τη μονιμοποίησή τους.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Προσωπικού Εργολαβίας Καθαριότητας στον ΟΛΘ ΑΕ, η διοίκηση του ΟΛΘ έπρεπε να εισάγει στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Οργανισμού, τις αιτήσεις των εργαζομένων για να διαπιστωθεί ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Ομως η διοίκηση του ΟΛΘ αρνήθηκε να το πράξει με το πρόσχημα πως δεν είναι εργαζόμενοι του Οργανισμού.

Οι εργαζόμενοι απαιτούν να συνεδριάσει το Υπηρεσιακό Συμβούλιο του ΟΛΘ και να διαπιστώσει το αυτονόητο, ότι δηλαδή εργάζονται για 10 και 15 χρόνια καλύπτοντας τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Οργανισμού στην καθαριότητα.

Επίσης απαιτούν να σταματήσει η εργασιακή τους ομηρία και να φύγουν από τον ΟΛΘ οι εργολάβοι που κερδοσκοπούν πάνω στις πλάτες των εργαζομένων, και τσεπώνουν τσάμπα δημόσιο χρήμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ