Πέμπτη 3 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«Δεν είμαστε αναλώσιμο υλικό»

«Δεν είμαστε αναλώσιμο υλικό. Είμαστε άνθρωποι και θέλουμε να ζούμε έτσι ακριβώς, ανθρώπινα», «έχουμε οικογένεια, παιδιά μεγαλώνουμε, δεν υπάρχουμε για να δουλεύουμε γι' αυτούς», «ποιες νέες θέσεις εργασίας; Ετσι έλεγαν και για το σημερινό ωράριο, όμως βγαίνει από τις πλάτες μας». Η αγανάκτηση και η οργή κυριαρχούν σε κάθε κουβέντα, όμως δε μένουν εκεί. Ο θυμός τους έχει καρποφορήσει, έχει μετατραπεί σε απόφαση για δράση: «Το έχουμε αποφασίσει. Τη Δευτέρα απεργούμε». Η συζήτηση έχει «ανοίξει» για τα καλά στο 8ώροφο πολυκατάστημα «ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ» στο κέντρο του Πειραιά.

Οι πάνω από 100 υπάλληλοι, στη συντριπτική τους πλειοψηφία γυναίκες, προς ευχάριστη έκπληξη των συνδικαλιστριών του ταξικού σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά, με επικεφαλής την πρόεδρό του Κούλα Κυριακοπούλου, που περιόδευσαν χτες στο κατάστημα, ήταν καλά ενημερωμένοι για τα όσα προωθούνται σε βάρος τους με την απελευθέρωση του ωραρίου, αλλά και για την 24ωρη απεργία της Δευτέρας 7 Φλεβάρη. Η ανακοίνωση του σωματείου που καλούσε στην απεργία, αλλά και στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει στον Πειραιά στις 11.30 το πρωί, ακριβώς μπροστά από αυτό το πολυκατάστημα (Τσαμαδού και Ηρώων Πολυτεχνείου), μοιράστηκε σε κάθε εργαζόμενη και, κυριολεκτικά, δε βρέθηκε έστω και μία που να μη δηλώσει αποφασιστικά ότι θα συμμετέχει στην απεργία!

Ομως το πιο αισιόδοξο από όλα ήταν ότι οι δεκάδες αιτήσεις για εγγραφή στο Σωματείο που είχαν μαζί τους οι συνδικαλίστριες εξαντλήθηκαν πριν ολοκληρωθεί η περιοδεία! Σε αυτό να προστεθεί ότι ο μέσος όρος ηλικίας των εργαζόμενων του πολυκαταστήματος είναι μέχρι 30 έτη. Ελάχιστες ήταν οι εργαζόμενες πάνω από 30 χρόνων.

Σίγουρα αυτό το κλίμα που «είδε» χτες η συνδικαλιστική αντιπροσωπεία στο πολυκατάστημα «ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ», δε σημαίνει ότι αντιπροσωπεύει και όλα τα καταστήματα της πόλης, όμως όπως σχολίασε η Κ. Κυριακοπούλου «δείχνει ότι κάτι αρχίζει να κινείται. Βέβαια σε αυτή τη διάθεση για αγωνιστικότητα των εργαζομένων έχουν συμβάλει και οι δικές μας συνεχείς προσπάθειες και παρεμβάσεις στον "ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟ", ενημερώνοντας τους συναδέλφους για τα όσα προωθούνται σε βάρος μας. Παρεμβάσεις που με τη βοήθεια του ΠΑΜΕ θα συνεχιστούν και θα ενταθούν, γιατί ο αγώνας πρέπει να κλιμακωθεί και να συντονιστεί και με άλλους κλάδους που πλήττονται». Αλλωστε την ανάγκη της κλιμάκωσης του αγώνα την πρόβαλαν και οι ίδιες οι εργαζόμενες και αυτό γιατί «ήδη το ωράριο είναι εξαντλητικό και δε θα καταφέρουμε να αντέξουμε άλλη "απελευθέρωση"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ