Παρασκευή 18 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΠΟΛΙΣ»
Εντείνεται η αστυνομοκρατία σε όλη τη χώρα

Από την επιχείρηση «ΠΟΛΙΣ»στην Αθήνα

Eurokinissi

Από την επιχείρηση «ΠΟΛΙΣ»στην Αθήνα
Εντείνεται, μέρα με τη μέρα, η επιχείρηση της κυβέρνησης σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. να δημιουργήσει συνθήκες αστυνομοκρατίας και εκφοβισμού στους πολίτες όλης της χώρας, ενώ την ίδια στιγμή αυξάνουν καθημερινά οι καταγγελίες πολιτών για κρούσματα αυταρχισμού και βίας από αστυνομικούς.

Η αστυνομική επιχείρηση που στήθηκε το πρώτο δεκαήμερο του Φλεβάρη σε τέσσερις πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ηράκλειο), με την κωδική ονομασία «ΠΟΛΙΣ», επεκτάθηκε, και στο στόχαστρο του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και της Ελληνικής Αστυνομίας αυτή τη φορά μπήκαν οι νομοί Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας, Φθιώτιδας, Ευβοίας, Βοιωτίας, Φωκίδας, Ευρυτανίας, Χανίων, Ρεθύμνου και Λασιθίου.

Οι επιχειρήσεις, που για την πολιτική και φυσική ηγεσία του υπουργείου γίνονται για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας «με δράσεις που καλύπτουν όλους τους τομείς της αστυνομικής αρμοδιότητας», θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της χώρας, προκειμένου να πετύχουν τους σκοπούς τους. Αυτοί δεν είναι άλλοι από την πλήρη αστυνόμευση όλων των κατοίκων της χώρας, δήθεν στο όνομα της αντιεγκληματικής πολιτικής για το 2005, καθώς και όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πίεση στις λαϊκές ελευθερίες.

Συνολικά, τους 6.098 ελέγχους - σε καταστήματα (326), οχήματα (2.779) και άτομα (2.993) - πραγματοποίησαν οι 566 αστυνομικοί που είχαν διατεθεί. Από τους παραπάνω ελέγχους βεβαιώθηκαν 852 παραβάσεις, κυρίως για υγειονομικούς και οικοδομικούς κανονισμούς, Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και περί πνευματικής ιδιοκτησίας, ενώ έγιναν και 68 συλλήψεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην επιχείρηση που έγινε στις τέσσερις πόλεις πριν από περίπου μία εβδομάδα - και διήρκησε δύο μέρες - πραγματοποιήθηκαν 27.761 αστυνομικοί έλεγχοι. Στην επιχείρηση συμμετείχαν 2.098 αστυνομικοί (1.751 σε Αθήνα, 226 σε Θεσσαλονίκη, 80 σε Λάρισα και 41 σε Ηράκλειο). Από τους ελέγχους αυτούς είχαν βεβαιωθεί 2.821 παραβάσεις, ενώ είχαν συλληφθεί 546 άτομα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ