Παρασκευή 18 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΟΑΣΥ
Αύξηση - φιλοδώρημα

Ως φιλοδώρημα χαρακτηρίζει, με ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων την αύξηση που ανακοίνωσε η κυβέρνηση στους βασικούς μισθούς των Δημοσίων Υπαλλήλων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ο λόγος είναι ότι οι αυξήσεις του 3,6 % που τους είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση, υπολογίζονται μόνο στο βασικό μισθό και όχι στο σύνολο των τακτικών αποδοχών των εργαζομένων και έχουν ως αποτέλεσμα, οι μισθοί των αστυνομικών να παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα (547 ευρώ). Παράλληλα, επισημαίνεται ότι αν δεν υπολογιστούν και οι άλλοι οικονομικοί παράμετροι όπως η τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας, η μείωση από 2,5% σε 1,5% της έκπτωσης στον παρακρατούμενο φόρο καθώς και οι αλυσιδωτές αυξήσεις των αγαθών ως και η αύξηση των έμμεσων φόρων, η αύξηση αυτή από 3,6% φτάνει μόλις το 2%.

Τέλος, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας ζητούν από την κυβέρνηση να υπάρξει αύξηση του βασικού μισθού, όπως είχε δεσμευτεί, καθώς και να αναγνωριστεί η εργασία τους ως επικίνδυνη και ανθυγιεινή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ