Παρασκευή 18 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
Απαίτησαν να τους δοθεί η παραλία

Τα παιδιά της Ελευσίνας έδωσαν τον παλμό της χτεσινής συγκέντρωσης
Τα παιδιά της Ελευσίνας έδωσαν τον παλμό της χτεσινής συγκέντρωσης
«Φτάνει πια, η παραλία μας ανήκει» απαίτησαν κάτοικοι, φορείς και πλήθος μαθητών της Ελευσίνας χτες το πρωί έξω από τα τα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας (ΟΛΕ) σε συγκέντρωση που διοργάνωσε ο Δήμος Ελευσίνας. Με πανό και συνθήματα απαίτησαν να σταματήσει η υποβάθμιση της παραλίας και να αποδοθεί στο δήμο η διαχείριση των ακτών. Κατήγγειλαν την... παγκόσμια πρωτοτυπία να ζουν σε παράκτια αλλά όχι παραλιακή πόλη, αφού από τα 13 χιλιόμετρα των ακτών της, ο δήμος δε διαχειρίζεται ούτε ένα μέτρο και ο λαός έχει πρόσβαση σε ελάχιστα μέτρα. Αποτέλεσμα της ασύδοτης κατάληψης των ακτών από τις βιομηχανίες οι οποίες ρύπαναν και κατέστρεψαν όλη την περιοχή.

Με τη χτεσινή κινητοποίηση διαμήνυσαν στα υπουργεία Εμπορικής Ναυτιλίας και Οικονομικών και στην κυβέρνηση ότι δε θα δεχτούν τη μεθόδευση για ακόμα μεγαλύτερη συρρίκνωση της παραλίας. Θα αντισταθούν αγωνιστικά στην κατασκευή της επισκευαστικής βάσης σκαφών του Λιμενικού Σώματος στο ανατολικό τμήμα της παραλίας με αποτέλεσμα 20 στρέμματα παραλίας να γίνουν τσιμέντο αντί να αναπλαστούν σε χώρο αναψυχής. Δε θα δεχτούν την επικείμενη μεταφορά από το Κερατσίνι στην Ελευσίνα των πλοίων Ro - Ro τα οποία μεταφέρουν φορτηγά αυτοκίνητα, τα οποία φορτώνονται με επικίνδυνα τοξικά και διάφορες χημικές ουσίες. Θα διεκδικήσουν να μεταφερθεί το ΣΚΡΑΠ και το λιμάνι και να αποδοθεί η ακτή στο δήμο και τους κατοίκους του.

Σε δήλωσή του στο «Ρ» ο Α. Χοροζάνης, στέλεχος της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας Δυτικής Αττικής, τόνισε ότι «το θέμα των ελεύθερων χώρων στο Θριάσιο Πεδίο είναι τεράστιο και η ακτή της Ελευσίνας αποτελεί σοβαρό μέρος αυτού του προβλήματος. Τα μεγάλα συμφέροντα, σημείωσε, εκμεταλλεύτηκαν την περιοχή για να καρπωθούν υπερκέρδη χωρίς να υπολογίζουν περιβάλλον και κατοίκους και η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΕ πριν τέσσερα χρόνια όξυνε ακόμα περισσότερο το πρόβλημα. Είναι απαίτηση και ανάγκη όμως η παραλία της Ελευσίνας να αποδοθεί στο δήμο για ήπιες μορφές αναψυχής με προϋπόθεση φυσικά να δοθούν και τα ανάλογα κονδύλια από το κράτος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ