Τετάρτη 23 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Από κοινού» με τους «Ταλιμπάν» της ηρωίνης!

«Στο Αφγανιστάν αγωνιζόμαστε από κοινού (σ.σ.: με τον Μπους) για (...) την καταπολέμηση των ναρκωτικών»!

*

Το δήλωσε χτες ο κ. Καραμανλής, μετά τις επαφές των «25» της ΕΕ με τον Αμερικανό Πρόεδρο και δεσμεύτηκε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει αυτήν την («από κοινού») συνεργασία με τους Αμερικάνους στο Αφγανιστάν, μεταξύ των άλλων και για την ...καταπολέμηση των ναρκωτικών!

*

Σύμφωνα, τώρα, με τα επίσημα στοιχεία του ΟΗΕ για το έτος 2004, αποδεικνύεται ότι το υπό αμερικανο-ΝΑΤΟική κατοχή Αφγανιστάν, είναι πρώτος προμηθευτής ηρωίνης σε όλο τον κόσμο.

Από εκεί προέρχεται το 87% (!) της παγκόσμιας διακίνησης ηρωίνης! Το ποσοστό αυτό, μάλιστα, είναι κατά δώδεκα μονάδες μεγαλύτερο από την προηγούμενη χρονιά, το 2003.

Μάλιστα, σε ό,τι αφορά την «καταπολέμηση των ναρκωτικών», για την οποία μιλά ο πρωθυπουργός, αξίζει να σημειωθεί τούτο: Ενώ μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο οι Ταλιμπάν είχαν - για τους δικούς τους λόγους - μειώσει την παραγωγή οπίου, από 4.500, που ήταν το 1999, στους 185 τόνους, σήμερα, πέντε χρόνια αργότερα και μετά την εισβολή των ΗΠΑ, η παραγωγή οπίου στο Αφγανιστάν έχει ξεπεράσει τα επίπεδα ακόμα και του 1999!

*

Επειδή οι αριθμοί έχουν τη δική τους αξία, η όλη κατάσταση περιγράφεται και ως εξής:

Στα πλαίσια της «από κοινού» συνεργασίας της Ελλάδας με το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ για την «καταπολέμηση των ναρκωτικών» στο Αφγανιστάν, από τότε που οι Αμερικάνοι εισέβαλαν στη χώρα, η παραγωγή ηρωίνης στο Αφγανιστάν έχει αυξηθεί κατά ...2.400%!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ