Πέμπτη 24 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΜΑΡΤΗ 2005
ΠΑΜΕ
Πλατιά εκδήλωση για τις γυναίκες

Στις 7 Μάρτη στην αίθουσα του συλλόγου εμποροϋπαλλήλων

Στις 7 Μάρτη την παραμονή της Παγκόσμιας Μέρας για τη Γυναίκα και τους αγώνες της το ΠΑΜΕ διοργανώνει εκδήλωση, για να εξετάσει τη δουλιά που χρειάζεται να γίνει από το ταξικό κίνημα ανάμεσα στις γυναίκες. Η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων (Αγ. Φιλοθέης 5β, Μητρόπολη) στις 6 το απόγευμα.

Αμεσος σκοπός της εκδήλωσης η συγκρότηση Γραμματείας Γυναικών του ΠΑΜΕ, καθώς, όπως σημειώνουν τα στελέχη του, το γυναικείο πρόβλημα αν και έχει τα ιδιαίτερά του χαρακτηριστικά είναι εντέλει πρόβλημα ταξικό. Η συγκρότηση της Γραμματείας θα είναι το εργαλείο εκείνο για την εξειδικευμένη δουλιά που χρειάζεται να γίνει. Θα συμβάλει στο στήσιμο των γυναικείων επιτροπών στους χώρους δουλιάς, με στόχο την προβολή των γυναικείων προβλημάτων μέσα από τα συνδικάτα.

Τα αυξημένα ποσοστά ανεργίας, της μερικής απασχόλησης, των απολύσεων, ακόμα και τα προβλήματα κοινωνικού αποκλεισμού, απομόνωσης και έλλειψης αυτοπεποίθησης είναι ακόμα μια απόδειξη ότι οι συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής είναι ακόμα πιο έντονες στις γυναίκες. Ως εκ τούτου η ειδική προσοχή του ταξικού κινήματος στις γυναίκες και τα προβλήματά τους, είναι επείγουσα ανάγκη. Και βέβαια στην εκδήλωση θα συζητηθεί η συγκεκριμένη παρέμβαση που πρέπει να γίνει στους χώρους όπου κατεξοχήν εργάζεται το γυναικείο φύλο ενόψει της απεργιακής κινητοποίησης στις 17 Μάρτη.

  • «Χαμένοι είναι μόνο οι αγώνες που δεν έγιναν»! Με αυτό το σύνθημα η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ απευθύνεται στους νέους και στις νέες εργαζόμενες και τους καλεί να συζητήσουν για το πώς, μαζί με το ταξικό κίνημα, θα οργανωθεί η αγωνιστική δράση. Η συζήτηση θα γίνει την Τετάρτη 9 Μάρτη στις 6μ.μ. στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ