Πέμπτη 24 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Με αγωνιστικό πλαίσιο στη στάση εργασίας

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας (ΚΥ), οι υπηρεσίες Πρόνοιας και το Εθνικό Κέντρο Αμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) κατά τη διάρκεια της σημερινής πανελλαδικής πεντάωρης στάσης εργασίας (10 π.μ. - 3 μ.μ.) των υγειονομικών. Παράλληλα, θα γίνουν συγκεντρώσεις και πορείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία Μαβίλη, ώρα 10.30 π.μ., και στη Θεσσαλονίκη, στην Καμάρα, επίσης ώρα 10.30 π.μ.

Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών» (ΑΣΥ), που παλεύει μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ καλεί τους υγειονομικούς να συμμετάσχουν μαζικά στη στάση εργασίας, τις συγκεντρώσεις και πορείες, και ξεπερνώντας τη συμβιβασμένη στάση της πλειοψηφίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) που περιορίζει τα αιτήματα, να προβάλλουν αιτήματα και διεκδικήσεις που υπηρετούν τις σύγχρονες ανάγκες. Ετσι, η ΑΣΥ καλεί τους υγειονομικούς να διεκδικήσουν αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας, με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και τους εργοδότες, με την ταυτόχρονη κατάργηση των νοσηλίων και των εισφορών. Ακόμα, αυξήσεις στους βασικούς μισθούς, με κατώτερο βασικό μισθό 1.200 ευρώ για τους εργαζόμενους και κατώτερο βασικό μισθό 1.600 ευρώ για τους ειδικευόμενους γιατρούς, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Σε Ηπειρο και Κρήτη

Με αγωνιστικό πλαίσιο κατεβαίνουν στη σημερινή στάση εργασίας και οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων που ανήκουν στο Περιφερειακό Σύστημα Υγείας - Πρόνοιας (ΠεΣΥΠ) Ηπείρου. Στη διάρκεια της στάσης, θα γίνει συγκέντρωση υγειονομικών από όλα τα νοσοκομεία της Ηπείρου στην έδρα του ΠεΣΥΠ Ηπείρου, στα Γιάννενα, στην οδό Πυρσινέλλα.

Απόφαση για συμμετοχή στη στάση εργασίας αποφάσισαν τα σωματεία εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Στο Ρέθυμνο οι εργαζόμενοι κατά τη διάρκεια της απεργίας στις 10.30 το πρωί θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στη Βιβλιοθήκη του Νοσοκομείου, με σκοπό να συζητήσουν τα προβλήματά τους και την κλιμάκωση του αγώνα τους.

Το σωματείο εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου έχει προκηρύξει επιπλέον 2ωρη στάση εργασίας 8-10 το πρωί για επιμέρους προβλήματα του νοσοκομείου.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν, δημόσιο χαρακτήρα της Υγείας, άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, ουσιαστικές αυξήσεις μισθών κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ